"Am cerut familiei aceasta onoare, pentru ca in acest mod vrem sa ne aducem aminte de un mare om din sportul roman si un mare italian. Franco Sensi s-a luptat nu doar sa obtina rezultate mari cu Roma, dar si ca sportul sa nu-si piarda sufletul si valorile in fata intereselor economice. O vom ajuta pe Rosella Sensi si intreagul club pentru a construi un stadion pentru echipa si acesta sa poarte numele lui Franco Sensi", a declarat primarul Romei, Gianni Alemanno.

Presedintele Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), Giancarlo Abete, a afirmat ca moartea lui Franco Sensi este o lovitura puternica pentru fotbalul italian, nu doar pentru clubul roman. "El va ramane in istoria fotbalului nu doar pentru ceea ce a obtinut alaturi de formatia 'giallorossa', dar mai ales pentru modul in care a obtinut aceste succese", a declarat seful Federatiei.
Presedintele Comitetului Olimpic Italian (CONI), Giovanni Petrucci, a adresat si el condolenate familiei Sensi si a spus despre fostul presedintele de la AS Roma ca a fost un model de urmat pentru toti conducatorii din fotbal.

Majoritatea cluburilor italiene au remis comunicate prin care regreta decesul lui Sensi, iar presedintele lui Lazio, Claudio Lotito, a afirmat ca fotbalul din Italia a pierdut unul dintre cele mai importante si respectate personaje.
Fostul proprietar al clubului AS Roma, Franco Sensi, a decedat duminica noapte, la varsta de 82 de ani, dupa ce timp de 15 ani a fost presedintele formatiei italiene. Roma evolueaza in prezent pe Stadio Olimpico, acolo unde isi joaca meciurile si Lazio.