Intr-un top realizat de BBC, al celor mai costisitoare transferuri efectuate in Anglia, noua achizitie a lui Liverpool este urmata de brazilianul Joao Alves de Assis "Jo", pentru care Manchetser City a platit gruparii TSCA Moscova suma de 19 milioane de lire sterline. Locul al treilea este ocupat de Jose Bosingwa, pentru care Chelsea a achitat echipei FC Porto suma de 16,2 milioane de lire sterline.

Alte transferuri "scumpe" din Premier League: Luka Modric (Dinamo Zagreb) si David Bentley (Blackburn Rovers) au fost cumparati de Tottenham pentru 15,8 milioane de lire sterline, respectiv 15 milioane de lire sterline; Peter Crouch (Liverpool) a fost achizitionat de Portsmouth pentru 11 milioane de lire sterline. Arsenal l-a transferat pe Samir Nasri (Marseille) pentru aproximativ 12 milioane de lire sterline, in timp ce Bolton a platit pentru internationalul suedez Johan Elmander (Toulouse) 10 milioane de lire sterline.
Formatia londoneza Tottenham a vandut cei mai multi jucatori in pauza competitionala: Pascal Chimbonda, Steed Malbranque, Teemu Tainio, totii la Sunderland, Paul Robinson (Blackburn), Joe Martin (Blackpool), Robbie Keane (Liverpool), Younes Kaboul (Portsmouth), iar Anthony Gardner si Jake Livermore au fost imprumutati la Hull City, respectiv Crewe.
Noul sezon in Premier League va debuta sambata, 16 august, iar perioada de transferuri se va incheia la 31 august.