Sport 13 August 2008 03:19
Sabrerul Mihai Covaliu a cucerit, marti, medalia de bronz, dupa ce l-a invins pe francezul Julien Pillet, scor 15-11, in cadrul finalei mici a probei de sabie din turneul de scrima, informeaza site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing

Mihai Covaliu a ratat prezenta in finala mare dupa ce a fost invins, marti, de francezul Nicolas Lopez, scor 13-15, in semifinale.

Medalia castigata de Mihai Covaliu este cea de-a doua pentru delegatia Romaniei, dupa ce, sambata, Alina Dumitru a cucerit medalia de aur la judo, categoria 48 de kilograme.
Sabrerul Mihai Covaliu, care a cucerit, marti, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, a declarat ca sustinerea familiei si a prietenilor l-a ajutat sa isi revina dupa semifinala pierduta si sa obtina in final locul 3 si a doua medalie pentru delegatia Romaniei.

"I-am simtit alaturi pe cei dragi. S-a creat un pod de la Bucuresti la Beijing, m-am simtit mai bine si dintr-o data am renascut", a declarat, marti, la GSP TV, Mihai Covaliu, care a mai spus ca ii dedica aceasta medalie fiicei sale.
Campionul roman a evitat sa spuna daca va concura sau nu si la viitoarea Olimpiada, de la Londra. "Pentru mine nu se vede ca au trecut anii, dar vin din spate foarte multi sportivi tineri si foarte buni", a adaugat sabrerul roman.

Altfel, sotia lui Mihai Covaliu, Irina, a declarat ca gestul sportivului de a-si scrie pe palme numele celor doi copii a impresionat-o, spunand: "M-a surprins si mi-au dat lacrimile cand am vazut. Asa a simtit el atunci ca trebuie sa faca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.