Sport 13 August 2008 12:54
Un tichet pentru grandioasa ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing a fost vandut la negru si cu 10.000 de dolari, chiar daca autoritatile chineze au anuntat amenzi usturatoare pentru cei care vor incerca sa comercializeze biletele la suprapret, relateaza NewsIn.

Cei care vand bilete la negru sunt zi de zi la cateva sute de metri de Stadionul Cuib de Pasare, iar unii dintre ei lucreaza in echipa. Sumele sunt scrise pe telefoane sau calculatoare, pentru a nu fi pronuntate. Un tichet la competitia de scrima, care initiala a costat 29 de dolari, acum este pus in vanzare cu 728 de dolari.

Un american a afirmat ca pentru ceremonia de deschidere a reusit sa vanda doua bilete cu 20.000 de dolari: "Este o piata libera. Am crezut ca va fi mai dificil si in primele zile am fost mai nervosi, dar cand am vazut ca Politia nu ne face nimic, atunci ne-am calmat".

Un locuitor din Beijing a vorbit despe vanzarea biletelor la negru: "Am reusit sa iau 1.020 de dolari pe un tichet pentru deschidere, desi el valora 116. L-am luat la o tragere pe internet".

Pentru Jocurile Olimpice de la Beijing au fost disponibile 7 milioane de bilete, din care 75% au fost rezervate publicului chinez, iar restul au fost vandute.

In luna noiembrie a anului 2007, un barbat a fost condamnat la trei ani de inchisoare dupa ce, pretinzand ca este un oficial olimpic, a primit 50.000 de yeni (7.300 de dolari) de la o femeie careia ii promisese bilete la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.