Sport 11 August 2008 01:01
Sportiva rusa Natalia Paderina, medaliata cu argint la proba olimpica de pistol cu aer comprimat 10 metri feminin, si cea georgiana Nino Salukvadze, medaliata cu bronz, s-au imbratisat pe podium, la Beijing, in contextul in care tarile lor sunt in prezent in conflict
Dupa ce au ascultat imnul chinez, intonat pentru medaliata cu aur Guo Wenjun, cele doua sportive s-au imbratisat in fata fotografilor, apoi au salutat impreuna publicul.
Sambata, in seara primei zile a competitiei, oficialii georgieni de la Beijing s-au reunit timp de mai multe ore, convinsi ca vor primi din minut in minut ordinul de a parasi Jocurile Olimpice si de a reveni la Tbilisi. Presedintele georgian Mihail Saakasvili a cerut insa sportivilor tarii sale sa continue competitia.
Georgia a declansat in noaptea de joi spre vineri o ofensiva militara impotriva republicii sale separatiste Osetia de Sud, sustinuta de Moscova. Rusia a intervenit bombardand teritoriul georgian. Conflictul s-a extins sambata la Abhazia, cealalta republica separatista de pe teritoriul Georgiei, sustinuta de asemenea de Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.