Drapelul Romaniei din fata sediului Prefecturii Covasna a fost vandalizat in noaptea de sambata spre duminica de persoane necunoscute.

Drapelul a fost taiat in doua locuri, iar Politia a demarat cercetari pentru identificarea autorilor si sanctionarea lor sub aspectul savarsirii infractiunilor de distrugere si ofensa adusa insemnelor nationale, transmite hotnews.ro.

''In noaptea de 26/27.01.2013, la orele 02,50, patrula din dispozitivul de siguranta si ordine publica din cadrul Politiei Municipiului Sfantu Gheorghe a constatat ca drapelul tricolor expus in fata sediului Institutiei Prefectului Judetul Covasna a fost distrus prin taiere cu un obiect taietor (posibil ciob de sticla sparta sau obiect metalic)'', se arata in comunicatul de presa al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna.

Prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu e de parere ca acest incident nu este intamplator, ci reprezinta consecinta "faptelor si declaratiilor incitatoare" ale liderilor UDMR Covasna, Tamas Sandor si Antal Arpad, care desconsidera statul roman si simbolurile nationale.

Codrin Munteanu a aratat, printre altele, ca liderii UDMR Covasna refuza sa participe la manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei, iar Antal Arpad, care este primarul municipiului Sfantu Gheorghe, nu poarta niciodata esarfa tricolora in ciuda prevederilor legale.

Forumul Romanilor cere autoritatilor centrale sa intreprinda masuri "energice" pentru prinderea celor care au taiat steagul tricolor din fata Prefecturii Covasna, sustinand ca s-a ajuns in aceasta situatie pe fondul "diminuarii continue" a autoritatii statului in judetele Covasna si Harghita.

Consiliul Director al Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures (FCRCHM) condamna, intr-un comunicat de presa transmis luni, "gestul ilegal si de o deosebita gravitate" al vandalizarii, in noaptea de sambata spre duminica, a steagului tricolor, amplasat in fata Prefecturii Covasna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeste si:
Accesul persoanelor la Parada Militară din Capitală, doar cu...
Parada Militară Naţională de...

Forumul Civic al Romanilor solicita autoritatilor centrale ale statului roman sa intreprinda masuri "energice" pentru prinderea si pedepsirea faptasilor, pentru distrugere si ofensa adusa insemnelor nationale.
Totodata, FCRCHM cere organelor abilitate sa actioneze asupra cauzelor care au determinat comiterea, "din nou", a unor asemenea fapte si asupra "autorilor morali" - presedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, si primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad.

Potrivit FCRCHM, cei doi sunt cunoscuti pentru "instigarea permanenta impotriva romanilor, Romaniei si valorilor, simbolurilor si insemnelor nationale".

"Reamintim Parlamentului, Presedintiei si Guvernului Romaniei faptul ca in aceasta situatie s-a ajuns pe fondul diminuarii continue, in ultimii 23 de ani, a autoritatii statului roman in judetele Covasna si Harghita, ca urmare a compromisurilor facute de partidele politice romanesti cu formatiunile minoritatii maghiare care au in statut si promoveaza separatismul si infaptuirea autonomiei teritoriale pe criterii entice", se arata in comunicat.

Citeste si:
Căpitănia Tulcea: Nu există pericol de scufundare în cazul vasului...
Căpitănia Tulcea, declarații...

Forumul cere premierului Victor Ponta sa il mentina in functia de prefect al judetului Covasna pe Codrin Munteanu, "garant" al asigurarii ordinii publice si a legalitatii in judet.

In incheiere se reitereaza solicitarea Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, adresata Guvernului Romaniei, de intarire a autoritatii statului roman in aceasta parte a tarii, pentru a putea face fata "valului de extremism si separatism promovat incontinuu de organizatiile maghiare de extrema dreapta".

Citeste si: Steagul Ungariei, interzis pe primariile din Harghita


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.