Căpitănia Zonală Tulcea a transmis că nu există pericol de scufundare în cazul vasului din Murighiol, ancorat pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării, pentru care intervin lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta deoarece a luat apă.

Căpitănia Tulcea a făcut declarații după ce vasul de pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării a luat apă, fiind în pericol de scufundare

ISU Delta a intervenit, vineri seară, pentru salvarea unei nave fără nicio persoană la bord, ancorate la mal pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării, în apropiere de satul Murighiol. Vasul nu a fost îngrijit de proprietar în ultimii ani, astfel că într-un compartiment central au apărut infiltrații pe fondul coroziunii.

„În acest moment se intervine pentru scoaterea apei din şlep cu şapte motopompe. Două sunt ale ISU Delta şi cinci ale persoanelor civile din zonă”, au precizat reprezentanţii ISU Delta.

În urma apelului la 112, pompierii s-au deplasat la fața locului și au început să scoată apa din navă cu două motopompe, cărora li s-au alăturat alte cinci alte localnicilor. Dan Ichim, căpitanul șef al Căpităniei Portului Tulcea, a declarat pentru Agerpres că nu există pericol de scufundare.

„Deocamdată, se coordonează activităţile de salvare a navei. Apa s-a infiltrat într-un compartiment din centrul vasului, din cauza găurilor apărute pe fondul coroziunii. Nava este ancorată, este dreaptă şi nu există pericol de scufundare sau de răsturnare”, a declarat căpitanul şef Dan Ichim.

Neglijența poate produce pagube

Ambarcaţiunea cu pricina, aparţinând unui particular, a fost folosită în trecut drept spaţiu de cazare pentru turişti, având improvizate mai multe camere.
De mai mulţi ani acesta a fost legat la mal, abandonat şi neglijat total de către cei care îl deţin. Din cauza intemperiilor şi a stării avansate de degradare, ambarcaţiunea a început să se scufunde, cel mai probabil suferind o gaură sub nivelul liniei de plutire.

Citeste si:
Armata a găsit noi bucăți de drone, lângă Tulcea. Zona a fost...
Armata a găsit noi bucăți de...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Iunie 2022 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.