Judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati si, partial, Buzau se afla vineri, in intervalul 4.00 - 14.00, sub cod portocaliu de viscol, fiind prognozate ninsori abundente si vant puternic, care va putea depasi 70 de kilometri pe ora, potrivit unei avertizari emise joi seara de ANM.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) avertizeaza astfel ca in sudul si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari ce vor depasi la rafala 70 de kilometri pe ora, vizibilitatea urmand sa fie redusa de viscol la sub 50 de metri.

In judetele Vrancea, Bacau, nordul judetului Galati si in zona de munte a judetului Buzau, ninsoarea va fi mai puternica in prima parte a intervalului, apoi va slabi in intensitate, dar vantul va continua sa bata cu putere viscolind si troienind zapada, se precizeaza in avertizare.

Sursa: meteoromania.ro.

Tot vineri, in intervalul 4.00 - 14.00, judetele Suceava, Botosani, Harghita, Covasna, Braila, Tulcea si, partial, Buzau, Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Brasov, Prahova si Dambovita se vor afla sub cod galben de viscol, potrivit unei atentionari emise de ANM.

Astfel, va ninge in Moldova si in zona Carpatilor Orientali si a Muntilor Bucegi, iar in primele ore va continua sa ploua abundent in nordul Dobrogei si al Munteniei, fiind totodata conditii de polei. In estul si sud-estul tarii, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 50 - 60 de kilometri pe ora.

Joi seara si pana vineri la 4.00, sunt sub atentionare estul, sudul si, partial, centrul, tarii, respectiv judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Neams, Harghita, Covasna, Vrancea, Galati, Tulcea, Braila, Buzau, Prahova, Ialomita, Constanta, Calarasi, Ilfov, Dambovita, Giurgiu, Teleorman, Arges, Olt, Valcea, Gorj, Dolj, Mehedinti, Caras-Severin si, partial, Sibiu si Brasov.

Conform textului avertizarii, vor fi precipitatii insemnate cantitativ, local peste 25 de litri pe metru patrat, sub forma de ploaie in Dobrogea, Muntenia si Oltenia, mixte in sudul Banatului si mai ales ninsori in cea mai mare parte a Moldovei si la munte. Pe arii restranse, se va semnala polei. In toate aceste regiuni, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze la rafala de 50-60 de kilometri pe ora.

In judetele Vrancea, Bacau, nordul judetului Galati si in zona de munte a judetului Buzau, precum si in Carpatii de Curbura, vantul va depasi la rafala 60 de kilometri pe ora si va fi viscol cu precadere in a doua parte a intervalului.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Vineri, in intervalul 14.00 - 20.00, vor ramane sub cod galben judetele Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Galati, Vrancea, Covasna si, partial, Buzau, Harghita, Mures, Bistrita-Nasud si Maramures.
Astfel, vineri dupa-amiaza, va continua sa ninga in nordul si centrul Moldovei si in zona Carpatilor Orientali, iar vantul va mai avea intensificari indeosebi in jumatatea sudica a Moldovei, viscolind si spulberand zapada.

Potrivit ANM, intensificari temporare ale vantului vor mai fi si in Muntenia si Dobrogea, iar in Transilvania va continua sa ninga. Meteorologii mai spun ca, incepand din noaptea de vineri spre sambata si pana duminica, temporar vor fi ninsori si intensificari ale vantului in sudul si sud-estul tarii.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.