Trei persoane au fost prinse in flagrant, vineri dimineata, in timp ce incercau sa amplaseze o bomba cu exploziv militar la Piatra Neamt, sub masina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghita Mararu, asasinat in noiembrie 2010.

[UPDATE] Amenintarea cu bomba de la Piatra Neamt, unde un dispozitiv exploziv a fost montat sub o masina, a fost inlaturata, a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, precizand ca actiunea de dezamorsare s-a incheiat.

"Capsa detonanta a fost despinsa de masa exploziva", a spus Sava.

Potrivit acestuia, explozibilul fusese prins sub masina Range Rover si putea exploda in momentul in care autoturismul pornea.

"Explozibilul a fost desprins de sub masina de specialistii pirotehnisti ai Brigazii Antitero a SRI", a adaugat Sava.

El a mai spus ca acestea sunt situatii cu care se confrunta specialistii pirotehnisti ai Brigazii Antitero a SRI, care sunt foarte buni profesionisti.


[UPDATE] Dispozitivul exploziv montat, la Piatra Neamt, sub masina lui Bogdan Mararu a fost desprins de catre pirotehnisti, la ora transmiterii acestei stiri, afirma prefectul de Neamt, Ilie Mitea.

"Situatia este in curs de rezolvare completa. Pachetul cu exploziv a fost desprins de sub masina, iar lucrurile sunt spre normalizare", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX prefectul judetului Neamt.


[UPDATE] Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt, unde vineri dimineata a fost amplasata o bomba sub masina lui Bogdan mararu, lider al lumii interlope locale, afirma ca aceasta este o situatie fara precedent in oras, el afirmind ca acum "toata lumea este in siguranta".

"Am vorbit inca de la prima ora cu seful Politiei Piatra Neamt, totul este sub control, s-a actionat cu profesionalism, iar in momentul de fata situatia este sub control si toata lumea din oras este in siguranta. Zona este izolata, ingradita. Este o situatie pe care noi nu am mai intalnit-o la Piatra Neamt, dar important este ca suspectii au fost prinsi si acum exista o stare de liniste", a declarat primarul Gheorghe Stefan.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...


[UPDATE]
Prefectul de Neamt, Ilie Mitea, a declarat ca operatiunile pentru dezamorsarea dispozitivului exploziv amplasat, vineri dimineata, sub o masina din Piatra Neamt au inceput.

Mitea a spus ca echipa de specialisti a SRI trimisa de la Bucuresti a ajuns la Piatra Neamt si a inceput operatiunea de dezamorsare.

"Isi fac treaba cu profesionalism. Sunt impresionat de modul calm si precis cu care muncesc. Se simte ca sunt profesionisti", a spus prefectul.


[UPDATE] Echivalentul explozibilului gasit sub masina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuala deflagratie ar fi avut loc pe o suprafata de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare.

Masina sub care s-a gasit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de propietarul vehicului, mai spun sursele citate.


[UPDATE] Sase persoane au fost duse la audieri la DIICOT Neamt in cazul privind tentativa de asasinat a interlopului Bogdan Mararu, sub masina caruia fusese amplasat un dospizitiv ce continea patru kilograme de substanta exploziva, probabil C4.
Citeste si:
Eduard Hellvig și-a anunțat demisia din funcția de șef al SRI
Eduard Hellvig și-a anunțat...


Flagrantul a fost organizat de procurorii DIICOT, care au actionat in colaborare cu SRI.

Atentatul a avut loc in municipiul Piatra Neamt, fiind vizat Bogdan Mararu, lider al lumii interlope din oras, iar cei trei tineri care au incercat sa amplaseze bomba sub masina acestuia au fost dusi la DIICOT.

Cei trei tineri prinsi in flagrant erau monitorizati de autoritati de doua saptamani, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Neamt, Catalina Badeanu.

Potrivit sursei citate, cei trei tineri au fost monitorizati de catre SRI, DGIPI, DIICOT si Directia de Operatiuni Speciale din IGPR timp de doua saptamani.

Reprezentantul Politiei a precizat ca cei trei au montat dispozitivul exploziv sub masina lui Bogdan Mararu, parcata pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamt.

Locatarii din blocul in fata caruia era parcata masina au fost evacuati, zona fiind izolata si evacuata si la ora transmiterii acestei stiri, a mai spus Badeanu.

Citeste si:
Atacuri cu bomba la Ierusalim: cel puțin 15 răniți. Prima ipoteză a...
Atacuri cu bomba la...

Cei trei tineri suspecti au fost dusi la audieri la DIICOT Piatra Neamt.

Prefectul de Neamt, Ilie Mitea, a declarat pentru MEDIAFAX ca zona in care a avut loc atentatul cu bomba a fost evacuata pe o suprafata de 2.000 de metri patrati, iar la fata locului se afla pirotehnisti de la serviciul local, fiind asteptata o echipa de specialisti de la Bucuresti pentru a dezamorsa dispozitivul amplasat sub masina.

"Vrem sa evitam orice incident in plus. Echipa de pirotehnisti locala este in zona si sunt asteptati specialisti de la Bucuresti pentru a dezamorsa dispozitivul", a declarat prefectul judetului Neamt.

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghita Mararu, asasinat in noiembrie 2010.

In 14 noiembrie 2010, Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope nemtene, a fost ucis intr-o cafenea din Piatra Neamt, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvaluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea sefului Politiei Romane Petre Toba si a secretarului de stat Dan Fatuloiu

Citeste si:
Piatra Neamț: Ambulanță defectă în trafic, împinsă de echipajul...
Ambulanță defectă în trafic,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.