Examenele din 2013 raman asa cum au fost anuntate, o decizie privind clasa pregatitoare va fi luata dupa evaluarea din ianuarie, a declarat Remus Pricopie, ministrul Educatiei.

"As vrea sa spun clar de la inceput: nu sunt adeptul schimbarii de dragul schimbarii, nu sunt adeptul schimbarii peste noapte. Pe de alta parte, nu pot spune ca in Educatie nu trebuie schimbat nimic, pentru ca sistemul de educatie trebuie sa de updateze nevoilor societatii care sunt intr-o continua schimbare, scrie MEDIAFAX.

Este nevoie, de exemplu de schimbarea manualelor, unele fiind vechi de peste 14 ani. Dar nu schimbam manualele maine, pentru ca nu poti sa faci asa ceva. Ai nevoie de un an, un an si jumatate de analize, de clarificari metodologice si conceperea manualelor. Iar pentru schimbarea cartilor pentru un cliclu de patru ani avem nevoie de patru ani. Schimbarea manualelor se va face gradual. Un copil care a inceput cu un concept in clasa a V-a trebuie sa continue in acelasi spirit pana la finalizarea gimnaziului", a mai spus ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Vor fi schimbari dar graduale si in masura in care sistemul solicita aceste schimbari, iar ele vor fi adoptate numai dupa dialog, a adaugat Pricopie. Legat de examenle finale, ministrul a spus ca in anul scolar 2012-2013 nu se schimba nimic, testele ramanand asa cum au fost anuntate.

"Nu vorbim de schimbari la admitere in acest an. Bacalaureatul ramane la fel, conform legislatiei in vigoare, este exact ca anul trecut. Avem in Parlament o lege de modificare a bacalaureatului, vom vedea ce decizie va fi luata. Nu imi propun sa introduc ordonante de modificare a legii ca sa modific examneul in acest an scolar. Este foarte important sa vedem ce decizie va lua Parlamentul legat de legea privind examenul de bacalaureat", a precizat ministrul.

Intrebat daca va schimba inspectorii generali scolari sau directorii care nu sunt din USL, ministrul a raspuns negativ

Citeste si:
Legile Educaţiei, aprobate de Guvern și trimise în Parlament pentru...
Legile Educaţiei, aprobate de...

"Nu am intentia sa schimb pe cineva, doar daca persoana respectiva nu-si respecta atributiile. Cred ca trebuie sa dam stabilitate, atat inspectorilor si directorilor. Sigur, vor fi concursuri pentru ca ele se organizeaza din patru in patru ani. Nu putem face peste noapte mii de concursuri de inspectori si de directori si acesta va fi facute gradual. Dar trebuie sa declansam concursurile in cadrul anului 2013. Imi doresc pentru noul an si pentru tot mandatul sa avem liniste si stabilitate, si un buget corespunzator ca sa ne vedem de ceea ce avem la clasa. Performanta si calitatea nu trebuie masurate doar la nivelul tarii , ci la nivel international", a conchis ministrul Educatiei.


Citeste si:
Detalii mai puțin știute despre soția lui Nosfe. Cei doi s-au...
Detalii mai puțin știute...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.