11.280 de politisti vor actiona zilnic, in perioada Craciunului, pentru ca zilele de sarbatoare sa fie petrecute in siguranta.

In perioada 22- 26 decembrie a.c., pentru ca zilele de sarbatoare sa se desfasoare in conditii de siguranta,11.280 de politisti vor fi pregatiti sa actioneze pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care pot afecta linistea cetatenilor si sa intervina atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Recomandarile Politiei

In locurile publice, la piata, in magazine, aveti grija de bunurile dumneavoastra! Nu va lasati copiii nesupravegheati si nu le permiteti sa poarte cheia locuintei la vedere!

Nu consumati in exces bauturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi inlesnita de consumul de alcool!

La cumparaturi, locul cel mai sigur pentru pastrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentatiei!

Nu va lasati amagiti de vanzatorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafacute, fie provin din savarsirea unor infractiuni!

Tineti, pe cat posibil, bagajul asezat in fata dumneavoastra!

In tren, nu lasati bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!

Nu consumati bauturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!

Nu incredintati bunurile personale si bagajele unor persoane necunoscute!

La plata legitimatiilor de calatorie, nu expuneti la vedere intreaga suma de bani pe care o aveti la dumneavoastra!

Evitati transportarea unor sume mari de bani sau valori daca nu va luati masuri de siguranta corespunzatoare!

Cereti sa vi se prezinte, si verificati cu atentie, legitimatiile persoanelor care isi declina calitati oficiale, retineti numele acestora si institutia din care fac parte!

Daca pe timpul calatoriei luati cunostinta despre savarsirea vreunei infractiuni, sesizati de indata politia transporturi din statiile de cale ferata si trenurile de calatori!

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

In preajma Sarbatorilor de Iarna, raufacatorii pot profita de buna-credinta a cetatenilor si pot fura din locuintele ale caror usi le sunt deschise sau din locuintele pe care le gasesc descuiate.

Acordati maxima atentie persoanelor care suna la usa dumneavoastra sau pe care le introduceti in casa!

Obisnuiti copiii sa nu deschida usa nimanui in lipsa dumneavoastra, ca sa nu tradeze ca sunt singuri in casa!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.