Guvernul nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masa, tichete-cadou sau de vacanta si va limita gratuitatile.

Guvernul a mai anuntat ca va sista in continuare plata unor indemnizatii lunare reparatorii pentru o categorie de revolutionari, va limita gratuitatile la transportul feroviar si va pastra inghetate angajarile in sistemul public, scrie MEDIAFAX.

Aceste drepturi nu au mai fost acordate incepand cu anul 2009, iar actualul guvern intentioneaza sa blocheze platile si anul viitor, conform unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor.

Astfel, institutiile si autoritatile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii infiintate pe langa institutiile publice, cu exceptia institutiilor finantate integral din venituri proprii, nu vor acorda nici anul viitor tichete de masa pentru angajati.

De asemenea, in bugetele acestor institutii nu vor fi prevazute sume pentru acordarea de tichete-cadou si tichete de vacanta.

De asemenea, Guvernul va limita si anul viitor reducerile de tarife sau, dupa caz, gratuitatile la transportul feroviar in limita a 3 calatorii dus-intors sau 6 calatorii simple, conform OG 112/1999 privind calatoriile gratuite in interes de serviciu si in interes personal pe caile ferate romane, si va ingheta in continuare angajarile in sistemul public.

Astfel, prevederea care stabileste si in prezent ca se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din autoritatile si institutiile publice, cu exceptia celor aprobate de Guvern prin memorandum, va fi valabila si anul viitor.

Guvernul poate aproba punctual, prin hotarare, ocuparea posturilor vacante din anumite domenii de activitate sau pentru anumite categorii de personal, cu conditia incadrarii in cheltuielile de personal.

Citeste si:
Guvernul vrea să taie voucherele de vacanță. Ce categorie de...
Guvernul vrea să taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.