Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Targu Jiu, ca toate sectiile de votare din tara sunt deschise.

[UPDATE] Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Targu Jiu, unde a votat in jurul orei 10.45, ca este in contact cu toate autoritatile locale, iar la acest moment toate sectiile de votare din tara sunt deschise, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am vorbit cu toate autoritatile acum cateva minute. Ministrul de Interne a confirmat ca toate sectiile de votare din tara sunt deschise. Toti cetatenii pot vota in conditii normale", a sustinut Ponta.

El a spus ca le multumeste jandarmilor, politistilor si militarilor care au lucrat continuu pentru a mentine drumurile deschise, precizand ca la ora 15.00 va avea loc o videoconferinta cu autoritatile publice locale.

"Le multumesc jandarmilor, politistilor, militarilor si tuturor celor care stau in frig si muncesc pentru ca tara sa nu fie blocata. In afara de zona de vest, toate drumurile sunt deblocate si important este ca in toate sectiile se poate vota si deocamdata toate lucrurile sunt in regula", a adaugat premierul.


[UPDATE] Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor a anuntat ca din cele 14 sectii de votare care nu au putut fi deschise la ora 7.00, cinci sunt in continuare inchise.

De asemenea, reprezentantul CNADNR la MAI a anuntat ca trei drumuri sunt inchise din cauza zapezii.


In 14 sectii de votare din judetele Alba, Arad, Bacau, Brasov, Buzau si Arges procesul electoral nu a inceput la ora 7.00, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor, Monica Dajboc.

Potrivit MEDIAFAX, ea a precizat ca cele 14 sectii de votare care nu au fost deschise la ora 7.00, cand a inceput procesul electoral sunt in judetele Alba - o sectie, Arad - doua, Bacau - trei, Brasov - una, Buzau - cinci si Arges - doua.

Secretarul de stat din MAI pentru Relatia cu Parlamentul si Guvernul, Bogdan Tohaneanu, a spus ca au fost cateva probleme la deschiderea unor sectii de votare, in special din vestul tarii, unde membri ai unor sectii nu au putut ajunge pana la ora 7.00, din cauza ninsorii si a viscolului.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Tohaneanu a subliniat insa ca procesul electoral se desfasoara in conditii normale raportat la nivelul intregii tarii.

"Vremea nu este foarte blanda, astfel ca se asteapta sa fie probleme", a precizat Tohaneanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.