Medicul Serban Bradisteanu, de la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, a fost trimis in judecata, joi, pentru favorizarea lui Adrian Nastase.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Serban Alexandru Bradisteanu, medic sef de sectie la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti, fiind acuzat de favorizare a infractorului, infractiune in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie, se arata intr-un comunicat de presa de joi al DNA.

Potrivit MEDIAFAX, in rechizitoriul trimis instantei procurorii arata ca, in 20 iunie, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori l-a condamnat definitiv pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. In aceeasi zi, Tribunalul Bucuresti a emis mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, continand mentiunea expresa de incarcerare in penitenciar a lui Adrian Nastase.

Dupa decizia instantei, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, fiind dus la Spitalul de Urgenta Floreasca.

"In conditiile in care Adrian Nastase si-a provocat leziuni prin impuscare, acesta a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti si, cu aceasta ocazie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru, prin atitudinea sa, a incercat zadarnicirea punerii in executare a mandatului de executare a pedepsei privindu-l pe Nastase Adrian", au notat procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat ca medicul Serban Bradisteanu si-a folosit prerogativele sale de medic specialist in chirurgie cardiovasculara si si-a asumat internarea lui Adrian Nastase in cadrul sectiei pe care o conducea, desi diagnosticul medical nu impunea internarea in acea sectie, iar primele interventii medicale au fost realizate de un alt doctor dintr-o alta sectie.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

"In continuare, desi nu a facut nicio mentiune cu privire la necesitatea unei interventii chirurgicale cardiovasculare in fisa medicala a persoanei condamnate, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru si-a arogat fara drept calitatea de a emite opiniile oficiale ale spitalului, a preluat controlul asupra comunicarii publice si a transmis ca persoana condamnata are si alte afectiuni medicale, care, in realitate, erau secundare celor urgente gestionate deja de un alt medic", au mai aratat procurorii.

De asemenea, Bradisteanu mai este acuzat ca a evitat sa comunice oficial reprezentantilor Directiei Generale de Politie Municipiului Bucuresti daca Adrian Nastase poate fi incarcerat.

Toate aceste fapte ale medicului Serban Bradisteanu au dus la prelungirea internarii in spital si amanarea momentului transferarii lui Adrian Nastase la o unitate de detentie. In aceasta situatie, reprezentantii Politiei Capitalei au fost nevoiti sa faca demersuri legale suplimentare pentru clarificarea indeplinirii conditiilor juridice de transfer.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

In urma acestor demersuri, la data de 26 iunie, Tribunalul Bucuresti, ca instanta de executare, a stabilit ca "situatia persoanei condamnate Nastase Adrian de a se afla internat la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca Bucuresti nu impiedica cu nimic punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei". Astfel, ca urmare a acestei decizii a instantei, Adrian Nastase a fost transferat in aceeasi zi de la Spitalul Floreasca la penitenciar.

Dosarul va fi judecat de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.