Omul de afaceri Nelu Iordache a fost retinut, sambata, pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat din nou de catre procurorii anti-coruptie, in dosarul in care este cercetat pentru deturnare de fonduri.

Directia Nationala Anticoruptie confirma retinerea lui Nelu Iordache, precizand ca, in urma extinderii cercetarilor, acesta este urmarit penal si pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pe langa cele trei infractiuni pentru care omul de afaceri fusese deja pus sub acuzare.

"Prin Ordonanțele din data de 1 decembrie 2012, procurorii au dispus extinderea cercetarilor și punerea in mișcare a acțiunii penale fața de inculpatul Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, in sarcina caruia s-au reținut urmatoarele infracțiuni: schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, in forma continuata; delapidare, in forma continuata; folosirea cu rea credința a creditului societații, in forma continuata; fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (27 acte materiale); spalare de bani", se precizeaza intr-un comunicat de sambata seara al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Iordache a fost convocat din nou la audieri, sambata dimineata, aceastea durand cateva ore. In urma audierilor, procurorii anti-coruptie au decis sa emita o ordonanta de retinere de 24 de ore pentru omul de afaceri.

Nelu Iordache a fost dus in arestul Politiei Capitalei si urmeaza sa apara in fata unui judecator al Tribunalului Bucuresti in cursul zilei de duminica, ordonanta de retinere expirand in 2 decembrie, dupa ora 18.00, au mai precizat sursele citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.