Procurorii DNA au inceput urmarirea penala fața de omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al firmei Romstrade, pentru schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinta a creditului societatii si spalare de bani.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fața de Iordache Nelu, administrator al SC ROMSTRADE SRL, in sarcina caruia s-au reținut infracțiunile de schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, utilizarea cu rea credinta a creditului societatii si spalare de bani, toate in forma continuata", se arata intr-un comunicat de vineri al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Perchezitii la Romstrade si Blue Air, intr-un dosar privind posibile deturnari de fonduri

Potrivit procurorilor, exista date si indicii temeinice ca Iordache, in calitate de administrator al firmei Romstrade, ar fi schimbat, fara respectarea prevederilor legale, destinatia sumei de 25.000.000 de lei, bani incasati in vederea proiectarii si executiei lucrarilor la primul tronson din autostrada Nadlac-Arad, lucrarea fiind finantata in proportie de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Banii au fost folositi pentru plati si achizitii care nu au legatura cu proiectul autostrazii. Invinuitul Nelu Iordache ar fi trecut acesti bani, pe baza unor facturi care atestau operatiuni fictive, prin firmele administrate de complicii sai. Apoi, arata procurorii, banii s-ar fi intors, cu explicatia "plata eronata" sau "plata nedatorata", in contul Romstrade deschis la o alta banca decat cea prin care se derulau operatiunile de plati aferente contractului pentru construirea autostrazii.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost audiat in noaptea de joi spre vineri, timp de aproape sase ore, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), urmand sa fie cercetat in libertate intr-un dosar privind posibile deturnari de fonduri, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.