Guvernul a scos din rezerva doar 2.000 tone motorina pentru CFR Calatori, pentru functionarea transportului feroviar de calatori pe timp de iarna, desi ministerul de resort a prezentat public o cerere pentru o cantitate de zece ori mai mare.

Scoaterea din rezerva de stat a unei cantitati de doar 2.000 tone de motorina pentru CFR Calatori a fost decisa in sedinta de marti a Guvernului, relateaza MEDIAFAX.

"Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub forma de imprumut, a cantitații de 2.000 tone motorina pentru Societatea Naționala de Transport Feroviar de Calatori CFR Calatori. Guvernul a aprobat aceasta ordonanța care asigura combustibilul necesar transportului feroviar de calatori pe timp de iarna. Cantitatea de combustibil vizata este de 2.000 tone motorina, care se va scoate din rezerva de stat, cu titlu de imprumut, pana la 31 octombrie 2013", a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

In proiectul de ordonanta prezentat public in urma cu o saptamana, Ministerul Transporturilor explica insa ca este nevoie ca din rezerva de stat sa fie scoasa in favoarea CFR Calatori, cu titlu de imprumut pana la 31 octombrie 2013, o cantitate de 20 000 tone motorina pentru motoare diesel si 500 tone combustibil lichid usor pentru centrale termice, avertizand ca neluarea acestor masuri pune in pericol asigurarea transportului feroviar de calatori in perioada urmatoare.

"Veste buna" in prag de Sarbatori, de la MRU: Transportul feroviar ar putea fi intrerupt


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.