Bacul profesional, amanat din nou. Proiectul de constructie a variantei de ocolire Cluj Nord, blocat. UE va dona banii obtinuti cu premiul Nobel pentru Pace.variantei de ocolire Cluj Nord, blocat. UE va dona pentru caritate banii obtinuti cu premiul Nobel pentru Pace.

Social

Guvernul a blocat proiectul de constructie a variantei de ocolire Cluj Nord, initiat de Cabinetul Boc in vara anului 2009, cu argumentul ca lucrarile determina costuri totale de peste 14 milioane euro/kilometru si nu sunt incluse pe lista investitiilor care sa beneficieze de finantare bugetara.

Sapte constanteni, membri ai unei retele care a fortat, in ultimul an, mai multe persoane cu handicap sa cerseasca pe strazile din Milano, au fost retinuti, urmand sa fie prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva

Proiectul de ordonanta de urgenta ce prevede, printre altele, introducerea bacalaureatului profesional ca optiune din acest an scolar, nu a mai fost dezbatut miercuri in sedinta Guvernului, din lipsa avizelor necesare, desi ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, anuntase ca il va prezenta membrilor Executivului.

Angajatii Oltchim Ramnicu Valcea au decis sa suspende protestele dupa ce au fost anuntati ca restantele salariale pentru luna septembrie le vor fi achitate joi, dar cei sase muncitori aflati in greva foamei continua actiunea, spunand ca vor renunta doar dupa o discutie cu Victor Ponta.

Primarul din Navodari, Nicolae Matei, este audiat, miercuri seara, de catre procurorii anticoruptie, la sediul central al DNA, in legatura cu presupuse fapte de coruptie in care ar fi implicat edilul, informeaza surse judiciare.

Politica

Secretarul general adjunct al PDL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat, miercuri, ca va sta in continuare la hotel si va plati diferenta, in timp ce presedintele Uniunii Polonezilor din Romania, deputatul Ghervaze Longher, a apreciat ca ar trebui retrase si masinile deputatilor.

Deputatul PSD de Arad Ciprian Luca afirma ca decizia presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, ca parlamentarii sa nu mai fie cazati la hotel este populista, in timp ce deputatul Mihaita Calimente (PNL) spune ca merge sa stea si in Gara de Nord, daca acolo va fi trimis.

Business

Citeste si:
Construcția podului peste Dunăre de la Brăila a intrat în linie...
Construcția podului peste...

Recesiunea si somajul din Portugalia au continuat sa se agraveze in trimestrul al treilea, in conditiile in care guvernul trebuie sa aplice un program de austeritate tot mai nepopular, in schimbul asistentei financiare internationale, relateaza AFP.

Aproximativ 90% din produsele agricole ecologice romanesti sunt exportate pentru ca nu se vand pe piata locala din cauza preturilor mai mari decat la produsele clasice, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Electrica va vinde catre grupul italian Enel 13,57% din actiunile detinute de stat la Enel Distributie Muntenia si aceeasi cota din actiunile la Enel Energie Muntenia, in baza contractului de privatizare a Electrica Muntenia Sud (EMS), sperand ca in urma tranzactiei sa obtina 448,2 milioane euro.

Profitul producatorului de medicamente Biofarm (BIO) a crescut cu 26,2% in primele noua luni, la 17,35 milioane lei (3,9 milioane euro), dupa ce afacerile au urcat cu 14,9%, la 77,25 milioane lei (17,4 milioane euro).

Citeste si:
Cristina Șișcanu, în culmea disperării! Rudele vedetei se află în...
Cristina Șișcanu, în culmea...

International

Comisia Europeana a anuntat ca va dona suma aferenta premiului Nobel pentru pace, primit anul acesta, adica aproximativ 930.000 de euro, unor proiecte care sprijina copiii afectati de razboaie si conflicte din toata lumea, potrivit europa.eu.

Lifestar

O expozitie care cuprinde 101 afise de film din Cehoslovacia va fi vernisata joi, la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti (MNAC),


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.