MAE a luat nota de decizia Judecatoriei Sectorului 3 de transferare a dosarului diplomatului rus care a accidentat o tanara pe trecerea de pietoni, adaugand ca solicita autoritatilor ruse urmarea pana la capat a cursului justitiei, in baza probelor instrumentate de autoritatile judiciare romane.

"In conditiile deciziei instantei romanesti, solicitam autoritatilor ruse sa asigure continuitatea procedurilor judiciare in Federatia Rusa in cazul acestui accident rezultat cu ranirea grava a unei tinere studente, aflata inca in spital, astfel incat justitia sa isi urmeze cursul pana la capat, pe baza elementelor probatorii instrumentate de autoritatile judiciare romane", a afirmat ministrul de Externe, Titus Corlatean, potrivit unui comunicat transmis agentiei MEDIAFAX.

In perioada urmatoare, Ministerul Afacerilor Externe se va afla in contact atat cu autoritatile judiciare din Romania, cat si cu autoritatile ruse pentru facilitarea transmiterii elementelor relevante procedurilor.

MAE mentioneaza ca a raspuns solicitarilor autoritatilor judiciare din Romania si a acordat intreg sprijinul pentru clarificarea conventiilor aplicabile in cazul de fata.

De asemenea, MAE mai reaminteste ca ministrul Corlatean a solicitat ridicarea imunitatii diplomatului pentru derularea procedurilor judiciare in Romania.

Citeste si: Procedura anchetarii diplomatului care a accidentat o tanara, transferata Rusiei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.