Zece romani, sarbi si bulgari au fost ridicati, luni, de autoritati, ei fiind acuzati ca faceau contrabanda cu tigari aduse din Serbia, dar si de acte de camatarie, informeaza DIICOT.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca anchetatorii au ridicat de la locuintele acestora 200.000 de lei si 30.000 de euro, plus chitantele fictive pentru sumele si dobanzile percepute.

"La locuintele suspectilor au fost descoperite mii de pachete de tigari, peste doua miliarde de lei vechi, precum si doua pistoale cu bile calibrul 9, detinute ilegal", informeaza Politia Romana.

Unul dintre acuzati este postas.

"Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Olt, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Olt, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din zece persoane, cetateni romani, sarbi si bulgari, specializati in contrabanda cu tigari si in savarsirea de infractiuni de violenta", informeza, marti, intr-un comunicat DIICOT.

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat faptul ca invinuitii au constituit un grup infractional organizat, avand drept scop comercializarea ilegala a unor cantitati insemnate de tigari, provenind din Serbia.

Potrivit DIICOT, invinuitii au actionat pe raza judetelor Olt, Dolj si Teleorman, obtinand beneficii financiare substantiale din comiterea de acte de santaj si camatarie. Invinuitii au imprumutat mai multe persoane cu diverse sume de bani, pentru care au solicitat dobanzi lunare de 20-50%.

Pentru recuperarea sumelor de bani pretinse, membrii gruparii, prin violenta si amenintari, au obligat victimele sa intocmeasca acte de vanzare-cumparare pentru diferite imobile, le-au deposedat de cartile de identitate si, cu sprijinul angajatului unui oficiu postal, au incasat in mod direct alocatiile, ajutoarele sociale, precum si alte drepturi banesti ce li se cuveneau victimelor.

Citeste si:
Accident grav în Teleorman: două autobuze, spulberate de un TIR...
Accident grav în Teleorman:...

Marti au fost efectuate un numar de 12 perchezitii domiciliare pe raza judetelor Olt si Teleorman, la locuintele membrilor gruparii.

"Au fost efectuate simultan 12 perchezitii domiciliare, la locuintele membrilor grupului infractional organizat, urmand a fi puse in executare 35 de mandate de aducere", precizeaza Politia.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Olt vor fi duse 35 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.