Sase persoane retinute in dosarul fraudelor bancare. Crin Antonescu vrea sa apropie PNL de PPE. Romania va avea "atasati" agricoli.

Business

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a anuntat ca activitatea institutiei nu este afectata de ancheta DIICOT, in care este implicat si Aurel Saramet, suspendat joi din functia de director general al Fondului.

Moneda nationala si-a pastrat aprecierea de la jumatatea zilei, iar la finalul sesiunii schimburile se perfectau usor peste 4,53 lei/euro, intr-o piata in care principalele ordine de vanzare de valuta au provenit indirect de la banca centrala.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au emis, joi dupa-amiaza, sase mandate de retinere in dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, audierile continuand la sediul DIICOT Bucuresti.

Romania va avea, de anul viitor, cel putin noua atasati agricoli, care vor promova produsele alimentare romanesti in orase mari din strainatate, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Achim Irimescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta pe piata de retransmisie a programelor TV, potrivit datelor dintr-un raport al institutiei privind starea concurentei din mai multe sectoare ale economiei nationale.

Politica

Vicepresedintele Fortei Civice Dan-Cristian Popescu, candidat din partea ARD pentru un mandat de deputat in Sectorul 2 din Bucuresti, declara ca detine doua case de vacanta la Hollywood, peste 10 milioane de lei in conturi, dar si actiuni la companii energetice.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, intr-un interviu publicat joi in "El Mundo", ca PNL se uita cu interes la PPE, cu al carui program politic se aseamana in multe aspecte, desi se simte bine in grupul liberal, aratand ca exista in PNL o componenta conservatoare care il situeaza aproape de PPE.

Citeste si:
Crin Antonescu, despre amnistie: Nu cred ca se va da. Daca se da...
Crin Antonescu, despre...

Social

Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar analizeaza posibilitatea ca, din 2013, spitalele ce trateaza bolnavi in stare grava sa primeasca mai multi bani, a anuntat, joi, subsecretarul de stat Raed Arafat.

Sedinta Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru avizarea lui Tiberiu Nitu si Ioan Irimie in functiile de procuror general al Romaniei si sef al Directiei Nationale Anticoruptie va avea loc in 22 noiembrie.

International

Cel putin 22 de persoane au fost ucise si alte 111 ranite joi, la Riyadh, in explozia unui camion-cisterna care transporta gaze, declansata dupa ce vehiculul s-a lovit de un pod, a declarat un oficial din domeniul Apararii Civile.

Comandamentul fortelor aeriene din Irak a anuntat ca la bordul avioanelor de vanatoare F-16, recent achizitionate din SUA, au fost descoperite sisteme suspecte, servind cel mai probabil in scopuri de spionaj. Este vorba de echipamente fabricate de compania israeliana RADA, destinate codificarii informatiei.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.