Fostul presedinte al CJ Botosani Constantin Contac si fiul sau, Liviu, condamnati definitiv, miercuri, la trei ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie, vor fi transferati in Penitenciarul Botosani dupa ce Politia Judeteana va primi, in original, actele emise de instanta.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Botosani, Daniela Ghiorghiescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca cei doi sunt in arestul Politiei, urmand sa fie transferati in Penitenciarul Botosani.

Ea a precizat ca politistii asteapta actele in original emise de Tribunalul Brasov.

"Pana atunci raman in arestul Politiei si apoi vor fi transferati in Penitenciarul Botosani", a spus sursa citata.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Botosani Constantin Contac a fost acuzat de catre procurorii DNA de efectuarea unor operatiuni financiare in situatii de incompatibilitate, spalare de bani si fals in declaratii.

Potrivit acestora, Contac ar fi desfasurat, alaturi de fiul sau, Liviu Contac, fost director al Directiei Judetene de Drumuri si Poduri, afaceri pe bani publici constand in contracte de prestari servicii avand ca obiect activitati de intretinere a drumurilor si transport material.

Initial, dosarul s-a judecat la Tribunalul Botosani, dar la cererea procurorilor DNA procesul a fost stramutat la Tribunalul Brasov, care la inceputul anului trecut a dispus achitarea lui Constantin Contac si a fiului acestuia.

Procurorii DNA au facut recurs, iar Curtea de Apel Brasov a dispus condamnarea lui Constantin Contac la doi ani de inchisoare cu suspendare, insa atat el, cat si procurorii au facut recurs, iar miercuri Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a pronuntat definitiv, condamnandu-l pe Constantin Contac la executarea a trei ani de inchisoare, aceeasi sentinta fiind data si fiului acestuia, Liviu Contac.

Fostul presedinte al CJ Botosani si-a depus, luni, candidatura ca independent pentru un mandat de senator in Colegiul nr. 3 Botosani.

De la alegerile locale din 2000, cand a devenit vicepresedinte al CJ Botosani, Constantin Contac s-a inscris in PSD, ocupand functia de vicepresedinte al organizatiei judetene a partidului.

Citeste si:
Care era, de fapt, planul lui Daniel Balaciu. Dana Roba a povestit...
Care era, de fapt, planul lui...

El a fost ales in 2004 presedinte al CJ Botosani si a devenit si lider al organizatiei social-democrate. In 2008, Contac a pierdut alegerile pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean si a fost ales vicepresedinte al institutiei. In 2009, el si-a anuntat sprijinul pentru Traian Basescu si a fost exclus din PSD si a pierdut si functia de vicepresedinte al CJ Botosani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.