Metrorex a anuntat ca va achizitiona opt trenuri care vor intra in circulatie incepand cu 2013 si vor inlocui, treptat, garniturile vechi de tip IVA produse de Astra Vagoane Arad.

Potrivit b365.ro, trenurile sunt produse de compania spaniola Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF).

"Se vor achizitiona trenuri noi ce vor circula incepand cu anul 2013. Achizitia trenurilor de metrou este parte componenta a Acordului de finantare pentru modernizarea metroului din Bucuresti, semnat cu Banca Europeana de Investitii in toamna anului 2009. Trenurile noi de metrou vor inlocui etapizat, pe parcursul unei perioade trei ani, trenurile de constructie veche de tip Astra, fabricate inainte de 1990 la Intreprinderea de Vagoane Arad (IVA) care circula pe liniile de metrou in exploatare", a anuntat Metrorex.

De asemenea, conform b365.ro, trenurile vor fi echipate cu geamuri rabatabile, ventilatie fortata, sisteme de informare a calatorilor si vor avea locuri speciale pentru transportul bicicletelor. Mai mult de atat, acestea vor fi asamblate la Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.