Curtea de Apel Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a procurorului Marin Nita, de la Parchetul Judecatoriei Oltenita, acuzat ca ar fi luat mita de la o persoana pentru a da o solutie favorabila in dosarul in care aceasta era cercetata pentru instigare la inselaciune.

Potrivit MEDIAFAX, instanta Curtii de Apel Bucuresti a admis cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a procurorului Marin Nita si a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele acestuia, pentru 29 de zile.

Totodata, instanta a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a complicelui procurorului, Gheorghita Iordache.

Deciziile de arestare preventiva a celor doi nu sunt definitive, putand fi contestate la instanta suprema.

In timpul judecarii cauzei de catre magistratul Viorica Costiniu, aceasta a formulat o cerere de abtinere, solicitarea fiind respinsa ca nefondata.

Procurorul Marin Nita, de la Parchetul Judecatoriei Oltenita, a fost retinut vineri de procurorii DNA, dupa ce a fost prins in flagrant luand mita 2.500 de euro, a doua transa din cei 5.000 de euro ceruti pentru a da o solutie favorabila unei persoane cercetate pentru instigare la inselaciune.

Alaturi de Nita a fost retinut si Gheorghita Iordache, acesta fiind acuzat de procurorii anticoruptie de complicitate la luare de mita.

Potrivit procurorilor, in cursul lunii iunie, Marin Nita, in calitate de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, unde fusese delegat, a pretins de la un denuntator, direct si prin intermediul lui Iordache, 5.000 de euro, cu titlu de mita, pentru a dispune fata de denuntator o solutie de netrimitere in judecata pentru instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, intr-o cauza penala pe care o avea in instrumentare.

Dupa ce a primit de la denuntator 2.000 de euro, ca prima transa din banii pretinsi, Nita a dispus fata de denuntator scoaterea de sub urmarire penala si i-a comunicat in scris solutia.

Ulterior, Nita a cerut sa primeasca si diferenta de bani ceruta, astfel ca s-a intalnit cu o persoana din anturajul denuntatorului, care i-a dat 2.500 de euro, reprezentand cea de-a doua transa. Nita a fost prins in flagrant delict, in noaptea de joi spre vineri, in timp ce lua banii.

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.