Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si ministrul Dezvoltarii Regionale, Eduard Hellvig, au semnat vineri contractul pentru finantarea pasajului rutier Piata Sudului, o investitie de peste 127 de milioane de lei, din care 96.428.000 de lei fonduri nerambursabile UE si de la bugetul de stat.

Potrivit MEDIAFAX, pasajul subteran de la Piata Sudului este cel mai mare proiect din Bucuresti realizat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007-2013. Cu aceasta lucrare se va inchide principalul inel de circulatie din Capitala, iar in zona timpul de asteptare in trafic se va reduce cu 74,2 la suta, potrivit Primariei Capitalei.

Valoarea totala a proiectului este de 127.140.761 de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 96.428.030 de lei. Din aceasta suma, 85.125.468 de lei reprezinta fonduri europene, restul fiind contributia de la bugetul national.

Municipalitatea va suporta diferenta de 30,7 milioane de lei pentru finantarea proiectului.

Durata proiectului este de 26 de luni, dintre care 18 luni sunt pentru executia lucrarilor, iar opt luni sunt prevazute pentru activitatile de management.

Pasajul subteran de la Piata Sudului se va realiza pe directia Calea Vacaresti - strada Nitu Vasile si va avea o lungime de 356 de metri, dintre care rampa spre Vacaresti va avea 111 metri, iar rampa spre Nitu Vasile - 160 de metri. Lungimea in subteran va fi de 85 de metri, iar inaltimea de cinci metri.

De asemenea, vor fi construite patru pasaje pietonale subterane care vor traversa intersectia Piata Sudului. La suprafata, in intersectia Calea Vacaresti - Soseaua Oltenitei - strada Nitu Vasile va fi amenajat un sens giratoriu cu patru benzi de circulatie si vor fi refacute liniile de tramvai si troleibuz, zonele pietonale si spatiile verzi.

Proiectul presupune ocuparea unei suprafete de 36.951 de metri patrati prin efectuarea lucrarilor, dintre care vor fi refacute suprafete de 11.000 de metri patrati de carosabil, peste 5.800 de metri patrati de trotuare si 2.700 de metri patrati de spatiu verde. Totodata, vor fi create 100 de locuri de munca in faza de executie.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Directorul general al Directiei Infrastructura si Servicii Publice din Primaria Capitalei, Madalin Dumitru, a spus ca prin constructia pasajelor pietonale subterane, in paralel cu cele pentru vehicule, cel putin 50 la suta din trecatorii din zona vor traversa in intersectia Piata Sudului fara sa mearga pe sosea, astfel ca vor fi si desfiintate unele treceri de pietoni, contribuind la fluidizarea traficului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.