Vremea se va raci accentuat spre finalul lunii octombrie, temperaturile urmand sa inregistreze o scadere de pana la 12 grade, conform prognozei ANM pentru intervalul 23 octombrie - 5 noiembrie

In urmatoarele doua saptamani sunt asteptate si ninsori la munte si in zona Maramuresului.

Banat

In primele zile ale intervalului de prognoza mediile termice se vor mentine la valori usor mai ridicate comparativ cu normele climatologice pentru aceasta perioada a anului, dar in intervalul 26-29 octombrie se va produce o racire accentuata: mediile maximelor diurne vor scadea de la 20...21 de grade pana la aproximativ 6 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 1...2 grade.

In intervalul 29 octombrie - 2 noimembrie vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta, devenind normala termic in ultimele zile ale perioadei de prognoza, cu maxime, in medie, de circa 15 grade si minime de 5...6 grade.

Precipitatii importante se vor semnala pe 27 si 28 octombrie, dupa care acestea vor fi in diminuare cantitativ, dar probabilitatea lor de producere se mentine pana la sfarsitul intervalului.

Crisana

Temperatura aerului se va mentine mai ridicata decat in mod obisnuit in aceasta perioada pana pe data de 26 octombrie, cand vremea va intra intr-un proces de racire accentuata.

Intre 26 si 28 octombrie valorile termice, atat cele maxime diurne cat si minimele nocturne, vor scadea cu circa 12 grade, vremea devenind rece pentru sfarsit de octombrie. In intervalul 29 octombrie – 2 noiembrie regimul termic va marca o crestere treptata, devenind normal in primele zile din luna noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime de circa 14 grade si minime de 4...5 grade.

Vor cadea precipitatii mixte, pe arii extinse si local mai insemnat cantitativ in jurul datei de 27 octombrie, dupa care, treptat, vor fi doar ploi, care se vor semnala pe arii mai restranse.

Transilvania

In intervalul 23 – 26 octombrie regimul termic se va mentine ridicat pentru aceasta data, dar apoi temperatura va marca o scadere accentuata, astfel incat pe 29 octombrie mediile temperaturilor maxime vor ajunge la aproximativ 5 grade, iar mediile minimelor nocturne vor cobori sub limita de inghet.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Dupa data de 30 octombrie vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, iar in ultimele zile ale intervalului mediile valorilor termice vor deveni apropiate de mediile multianuale ale inceputului lunii noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitatii mixte, pe arii extinse, va fi mare in intervalul 27-29 octombrie, dupa care, treptat, vor predomina ploile, mai slabe cantitativ si pe arii mai restranse.

Maramures

Valorile termice se vor mentine relativ constant in jurul unei medii de 16 grade pana pe 27 - 28 octombrie, dupa care vor scadea cu aproximativ 11 grade, vremea devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada.

Dupa data de 29 octombrie va avea loc un proces de incalzire treptata, iar in ultimele zile ale intervalului de prognoza temperaturile medii vor deveni normale pentru prima decada a lunii noiembrie.

Citeste si:
Beneficiile și contraindicațiile mustului, delicioasa băutură a...
Beneficiile și...

Precipitatii, mai ales ninsori, insemnate cantitativ si pe arii extinse, va fi mare in jurul datei de 27 octombrie, dupa care tendinta va fi de predominare a ploilor, in diminuare atat ca areal, cat si cantitativ.

Moldova

Mediile termice vor fi usor mai ridicate decat valorile normale climatologic pana pe 26 octombrie, dar apoi vor scadea accentuat de la o zi la alta pana pe 29 octombrie, cand maximele diurne vor cobori spre aproximativ 6 grade, iar minimele nocturne se vor situa in jurul a 0 grade.

Dupa 30 – 31 octombrie vremea se va incalzi treptat, devenind normala termic in intervalul 2 – 5 noiembrie, cand mediile termice vor atinge circa 13 grade ziua si 4 grade noaptea.

Probabilitatea pentru precipitatii mixte, mai importante cantitativ si pe arii mai extinse va fi semnificativa in intervalul 27 – 29 octombrie. In rest vor fi predominant ploi, pe arii mai restranse, in general slabe cantitativ.

Citeste si:
Informare meteo de ploi si racire a vremii, de duminica pana marti
Informare meteo de ploi si...

Dobrogea

Regimul termic se va mentine relativ constant in primele zile ale intervalului, va marca o crestere usoara pe 26 octombrie, cand media maximelor va atinge 21 de grade, dupa care vremea se va raci accentuat.

Astfel, in jurul datei de 29 octombrie, valorile diurne vor fi, in medie, de circa 9 grade, iar cele nocturne de 4...5 grade. Intre 30 octombrie si 2 noiembrie va avea loc o incalzire, care va determina, in ultimele zile ale prognozei, temperaturi normale pentru prima decada a lunii noiembrie.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si mai importante cantitativ va fi semnificativa pe 28 si 29 octombrie.

Muntenia

In intervalul 26 - 29 octombrie va avea loc un proces de racire accentuata si se vor atinge minime de 2 grade si maxime de circa 8 de grade, ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru data respectiva.

Citeste si:
Când am putea reveni la inflația de o cifră. Estimările BNR:...
Când am putea reveni la...

Intre 30 octombrie si 2 noiembrie regimul termic va marca o crestere treptata, iar in intervalul 2 - 5 noiembrie valorile termice se vor mentine apropiate de cele climatologic normale pentru inceputul acestei luni.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mai importante cantitativ si pe arii extinse va fi semnificativa in intervalul 27 – 29 octombrie. Ulterior, vor fi ploi in general slabe cantitativ si pe arii mai restranse.

Oltenia

Regimul termic va marca o scadere accentuata dupa 27 octombrie, iar pe 29 maximele diurne vor atinge medii de aproximativ 8 grade si minimele vor fi de circa 1...2 grade. Ulterior un nou proces de incalzire treptata va determina revenirea, la sfarsitul intervalului de prognoza, la valori termice apropiate de cele normale pentru inceput de noiembrie, cu medii ale maximelor de 15...16 grade si ale minimelor de 6 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mai insemnate cantitativ si mai extinse ca arie va fi mare in intervalul 27 - 29 octombrie, in rest doar pe arii restranse va ploua, in general slab cantitativ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.