Moastele Sfantului Nectarie de la Eghina, aduse marti in Capitala. Mai multe perchezitii au loc in Strehaia. Opt suporteri au fost ridicati luni seara de politisti, in urma altercatiilor.

International

Doua treimi dintre islandezi s-au pronuntat sambata in favoarea propunerilor unui comitet de cetateni privind redactarea unei noi Constitutii, potrivit rezultatelor referendumului consultativ facute publice luni de catre postul public de televiziune RUV .

Oameni de stiinta italieni acuzati ca au subestimat riscurile seismice inaintea cutremurului produs in provincia L'Aquila in 2009 au fost condamnati luni la sase ani de inchisoare, pentru omor prin imprudenta.

Social

Mai multe perchezitii au loc, marti dimineata, in localitatea Strehaia din judetul Mehedinti, fiind vizate persoane suspectate intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro. In timpul descinderii la una dintre adrese, politistii si jurnalistii au fost atacati cu pietre de rudele suspectilor.

Moastele Sfantului Nectarie de la Eghina, vindecatorul de boli, vor fi aduse marti seara in Capitala de o delegatie a Bisericii Greciei condusa de IPS Efrem, Mitropolit de Ydra, Eghina, Spetses si Kounoupitsa, pentru sarbatorile inchinate Sf. Dimitrie cel Nou - ocrotitorul Bucurestilor.

Un numar de 14 persoane din cele 17 suspectate de furturi de fier si duse la audieri in urma perchezitiilor din localitatile Gura Ocnitei si Ocnita, judetul Dambovita au fost retinute luni seara.

O eleva in varsta de 16 ani originara din Romania a fost lovita mortal de un tren, la periferia orasului italian Bologna, informeaza site-ul ziarului Il Resto del Carlino.

Business

Actiunile europene au stagnat in deschiderea sedintei de marti, investitorii asteptand anuntarea de rezultate financiare de catre companii precum DuPont si Facebook.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Bursa de la Bucuresti cobora cu 0,11% dupa prima jumatate de ora a sesiunii de marti, in linie cu bursele europene, intr-o piata in care jucatorii au tranzactionat volume reduse de actiuni, de numai 670.000 de lei (146.000 euro).

Moneda nationala a deschis sesiunea interbancara de marti la cotatii apropiate de cele de luni, usor peste 4,5750 lei/euro, iar in prima ora de tranzactionare cursul a fost stabil, intr-o piata cu lichiditate foarte slaba, potrivit dealerilor.

Sport

Opt suporteri au fost dusi la Politie, luni seara, inaintea meciului Dinamo - Rapid din Liga 1, in urma unor altercatii care au avut loc la intersectia Mihai Bravu - Iancului din Capitala.

O companie de asigurari din Texas ii va cere fostului rutier Lance Armstrong sa returneze un bonus de 7,5 milioane de dolari, dupa ce a ramas fara cele sapte titluri cucerite in Turul Frantei.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.