Credinciosi si preoti catolici vor participa, duminica, la o procesiune cu icoana si relicva Papei Ioan Paul al II-lea.

Credinciosii si preotii catolici se vor aduna, duminica, de la ora 13.45, in fata Monumentului Papei Ioan Paul al II-lea, situat in apropierea sediului Nuntiaturii Apostolice din Bucuresti, la intersectia Bulevardului Schitu Magureanu cu strada Pictor C. Stahi, in vecinatatea Parcului Cismigiu, unde la ora 14.00 va avea loc recitarea sfantului rozariu, se arata intr-un comunicat de presa al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti.

La ora 14.30, credinciosii si preotii vor pleca in procesiune cu icoana si relicva Fericitului Papa Ioan Paul al II-lea, iar dupa ce vor ajunge la Catedrala "Sfantul Iosif" din Bucuresti, va avea loc Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie solemna.

Relicva Fericitului Papa Ioan Paul al II-lea, care va fi purtata in procesiune pe strazile Capitalei asezata intr-un relicvariu, consta in cateva picaturi de sange ale Suveranului Pontif si a fost daruita Catedralei "Sfantul Iosif" la 19 mai 2011, de catre Cardinalul Stanisław Dziwisz, Arhiepiscop de Cracovia, fost secretar personal al Fericitului Papa, potrivit MEDIAFAX.

Ridicat la cinstea altarelor la 1 mai 2011 de catre Papa Benedict al XVI-lea, Papa Ioan Paul al II-lea a intrat astfel in randul fericitilor si sfintilor din calendarul Bisericii Catolice, memoria sa liturgica fiind stabilita pentru 22 octombrie.

La procesiune vor participa episcopul romano-catolic Cornel Damian, auxiliar de Bucuresti, episcopul greco-catolic Mihai Fratila, de la Vicariatul greco-catolic de Bucuresti, si monseniorul Muankembe Bouaduin, consilier al Nuntiaturii Apostolice.

Monumentul a fost amplasat la intersectia Bulevardului Schitu Magureanu cu strada Pictor C. Stahi la initiativa Nuniaturii Apostolice in Romania, in colaborare cu Primaria Capitalei, in amintirea vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea a facut-o in Romania in 1999, prima vizita a unui Suveran Pontif intr-o tara majoritar ortodoxa. Dezvelit la 1 august 2011, monumentul este opera in bronz a sculptorului sloven de origine bosniaca Mirsad Begić.

Citeste si:
O biserică din Constanţa a luat foc chiar în timpul slujbei
O biserică din Constanţa a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.