O biserică din Constanţa a luat foc chiar în timpul slujbei religioase de duminică. Credincioșii care participau la slujbă au fost evacuați de urgență. Pompierii au intervenit prompt pentru a stinge flăcările care se extindeau cu repeziciune. În timpul incendiului o persoană a fost rănită și a fost transportată la spital.

Într-o biserică din Constanța a izbucnit un incendiu chiar în vremea slujbei

Duminică dimineața a început cu sunetele de alerte și pompieri la o biserică din Constanța care a luat foc chiar în timpul slujbei. Potrivit ISU Constanța, incendiul a izbucnit la biserica „Sf. Ecaterina” din Constanța, cartierul Tomis Plus, aflată în apropierea unui bloc de locuințe. Incendiul s-a manifestat violent, cu flacără deschisă și fum dens. 30 de enoriași au fost evacuați de urgență din incinta bisericii pentru a evita o tragedie.

Din incinta bisericii au fost scoase 11 buteliii. Incendiul a reușit să se extindă până la fațada unui imobil aflat în apropiere care a avut de suferit. Toți locuitorii blocului s-au autoevacuat în moemntul în care s-a dat alarma și au văzut ce se întâmplă. ISU Constanța a mai anunțat că patru din 11 apartamente au fost afectate de flăcările incendiului și de fum, iar șaptedintre acestea numai de fum.

În jur de 500 de metri păstrați din biserica de lemn a ars complet. La fața locului au ajuns mai multe echipe de salvare care au acţionat cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 ambulanță SMURD. Pentru suportul echipajelor din teren a fost alocată și 1 ambulanță SAJ. În urma incendiului declanșat, două persoane au suferit un atac de panică, iar o altă persoană s-a ales cu arsuri minore la antebraț și a fost transportată la Spitalul Județean.

"La incendiul de la biserica din Constanţa: 4 din 11 apartamente, afectate de incendiu şi de fum, restul - de fum (7 apartamente); latura dinspre biserică a faţadei blocului, afectată de flăcări. Aproximativ 500 metri pătraţi - construcţie de lemn din curtea bisericii - arsă complet", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

Citeste si:
O constanțeancă, reținută de polițiști după ce și-a incendiat...
O constanțeancă, reținută de...

Ce a declanșat incendiul

Preotul susține că întregul incendiu s-a produs din cauza unui scurt circuit. Locuitorii blocului s-au arătat revoltați că autoritățile nu au luat în calcul avertismentele lor.

„Aveau cablurile întinse pe gard. Eu am anunțat autoritățile de nu știu câte ori. În afara de asta, aprindeau lumânări în interior, construcția fiind de lemn.

Noi am făcut de nenumărate ori sesizări la poliție, la Secția 2. Mă așteptăm să se întâmple într-o zi chestia asta. O să dau în judecată biserica, după aia Secția 2 că nu a luat nicio măsură pentru treaba asta.”, au declarat unii dintre locatari.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.