BNS propune majorarea salariului minim pe economie la 1.000 de lei. Fostul sef din Directia Vamala Cluj Alain Modrea, condamnat la inchisoare.

Politica

Prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a declarat luni ca listele de candidati ai ARD se afla in stare finala, sunt in debzatere propunerile comisiei de etica si a aratat ca lansarea candidatilor ar putea avea loc in jurul datei de 1 noiembrie.

Vicepresedintele PNL, Mircea Diaconu, a propus in sedinta BPC a PNL ca lui George Becali sa i se aloce un colegiu in care sa candideze la Neamt sau la Arad, impotriva Elenei Udrea sau a lui Mihai Razvan Ungureanu.

Plenul Senatului se va pronunta pe 22 octombrie in legatura cu incetarea mandatului senatorului PNL Mircea Diaconu in urma hotararii judecatoresti prin care a fost declarat incompatibil, potrivit deciziei luate de conducerea acestei Camere.

Camera Deputatilor a luat act luni de demisia deputatului PSD Mugurel Surupaceanu din Parlament si a declarat vacant postul acestuia.

Social

Fostul sef din Directia Vamala Cluj Alain Modrea, judecat pentru fapte de coruptie, a fost condamnat, luni, de judecatorii Tribunalului Cluj, la patru ani de inchisoare cu suspendare, pentru trafic de influenta, sentinta nefiind definitiva.

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Mariana Campeanu, a spus, luni, la Pitești, ca sistemul public de pensii este nesustenabil la ora actuala si propune formarea unui sistem public de pensii bazat pe conturi individuale cu acumulare.

Cimitirul Bellu din Capitala va fi dotat cu dispozitive de tip ghid-audio care vor oferi informatii in mai multe limbi despre monumentele istorice pe care le gazduieste, potrivit unei cereri de oferte lansate de Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane Bucuresti.

International

Fortele aeriene siriene au utilizat recent bombe cu submunitie in apropiere de Maaret al-Noomane, unde armata lupta impotriva rebelilor care incearca sa ii blocheze drumul de acces catre Alep (nord), a anuntat duminica organizatia nonguvernamentala (ONG) Human Rights Watch (HRW).

Business

Citeste si:
Orban, discutii cu demisionarii din Pro Romania: "Ei sunt mai de dreap
Orban, discutii cu...

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,16%, in linie cu bursele externe, insa cei mai multi investitori au continuat sa adopte pozitii de asteptare, astfel ca lichiditatea abia a ajuns la 9 milioane de lei (2 milioane de euro).

Operatorul japonez de telefonie mobila Softbank a anuntat luni ca doreste sa preia controlul omologului sau american Sprint Nextel, pentru suma enorma de 20 de miliarde de dolari (15,4 miliarde de euro), ceea ce ar propulsa compania nipona printre cei mai mari actori ai sectorului din Statele Unite si din lume.

Proiectul canalului Siret-Baragan ar putea fi lansat anul viitor, cand ar urma sa fie investita o suma de pana la 50 de milioane de euro, dintr-un total estimat de 2,6 miliarde de euro, potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

Blocul National Sindical (BNS) propune majorarea salariului minim pe economie la 1.000 de lei si reducerea cu patru procente a contributiilor de asigurari sociale platite de catre angajator, precizand ca in felul acesta Romania ar incepe sa aplice una dintre conditiile asumate.

Citeste si:
VIDEO Va candida Mircea Diaconu pe listele AUR la alegerile din...
VIDEO Va candida Mircea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.