OPSPI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in privinta lui Dan Diaconescu.

Diaconescu este acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave in cazul privatizarii esuate a combinatului Oltchim.

Potrivit sesizarii, Diaconescu a indus in eroare statul roman, prezentand documente false pe care le-a intocmit sau obtinut de la alte persoane. De asemenea, Diaconescu e acuzat ca a produs o perturbare a activitatii Oltchim si OPSPI.

"Seful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizeaza, astazi, 3 octombrie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre numitul Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului roman si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman, prin MECMA - OPSPI", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de MEDIAFAX.

Dan Diaconescu a castigat in urma cu aproape doua saptamani licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul de preluare a actiunilor nu a fost semnat, intrucat Dan Diaconescu, nu a prezentat OPSPI dovezi ca detine suma pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

"Intentia numitului Diaconescu Cristian-Dan, de a deturna procedura de privatizare prin inselaciune publica si uz de fals, in scopul de a obtine notorietate si, eventual, in alte scopuri care urmeaza a fi stabilite de autoritati, nu era previzibila si nu a putut fi constatata oficial inaintea zilei de 1 octombrie, cand activitatea infractionala a numitului Diaconescu Cristian Dan a si fost stopata", se spune in comunicat.

Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

Victor Ponta a precizat luni seara cand a anuntat ca privatizarea Oltchim a fost anulata ca este posibil sa se depuna plangere impotriva lui Diaconescu pentru "circul" creat.

Tot miercuri dupa-amiaza, Remus Vulpescu si-a dat demisia din fruntea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.