Mai multe animale ale satenilor din comuna Batani din judetul Covasna au fost ucise de ursi, in ultimele trei zile.

Primarul comunei covasnene Batani, Simon Andras, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca in ultimele trei zile trei animale ale localnicilor au fost atacate de urs, ultimul incident avand loc in noaptea de luni spre marti, cand a fost ucisa o vaca in satul Aita Seaca.

Simon a afirmat ca o alta vaca a fost omorat de urs la sfarsitul saptamanii trecute, iar un porc a fost ucis de urs in cursul zilei de luni.

Potrivit primarului, in vara acestui an in comuna Batani au fost inregistrate aproximativ 30 de atacuri ale ursilor, care au omorat zeci de vaci si oi. Edilul a apreciat ca in ultimii ani numarul ursilor a crescut foarte mult, in prezent fiind de zece ori mai multi fata de cat arata evidentele oficiale.

Si in alte zone ale judetului Covasna sunt probleme din cauza ursilor, care in ultimii ani au atacat animale, dar si oameni. Astfel, localnicii din Bodoc sunt disperati intrucat un urs coboara in localitate in mod repetat, omorand mai multe animale in acest an.

"Coboara din padure aproape in fiecare noapte, intra inclusiv in centrul comunei, ceea ce nu-i un semnal bun", a spus Fodor.

Citeste si: Numarul ursilor din Romania, 50% peste efectivul optim


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.