Un barbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineata, in localitatea damboviteana Moroieni, la cateva zile dupa ce o persoana a murit, iar alte doua au fost ranite dupa ce au fost atacate de urs, in doua localitati invecinate.

Potrivit reprezentantilor Politiei si Jandarmeriei Dambovita, incidentul a avut loc in satul Muscel din localitatea Moroieni, la o distanta de aproximativ doi kilometri de zona in care sunt case, relateaza MEDIAFAX.

Victima este un barbat in varsta de 64 de ani. Barbatul a fost gasit mort de catre un paznic de vanatoare care a sunat la 112, in jurul orei 8.45.

"Se pare ca ursul era prins intr-un gard al unei curti, iar ulterior acesta l-a atacat pe om", a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmieri Dambovita, Ciprian Vataselu.

Pe de alta parte, prefectul de Dambovita, Dragos Rusu, crede ca este vorba despre braconaj, dupa ce animalul ramasese prins intr-un lat si ranit.

Prefectul a precizat ca incidentul a avut loc la o distanta de 6-7 kilometri de localitatea Moroieni, pe dealurile din zona.

"Mai mult ca sigur in acest caz este vorba despre braconaj. ursul fusese prins intr-un lat, era ranit. Clar este vorba despre braconaj. Nu stim ce cauta acolo barbatul care a fost atacat - daca trecea intamplator sau daca el este cel care pusese capcana. Este de nedescris ce s-a intamplat aici", a spus prefectul.

Ministrul a precizat ca incidentul de miercuri dimineata a avut loc pe acelasi fond de vanatoare de unde provine ursul care a atacat trei persoane, sambata, in acea zona fiind instituita carantina pe o distanta de 30 de kilometri.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc la o distanta de aproximativ zece kilometri de locul in care sambata a avut loc primul incident.

Un batran de 71 de ani a murit, iar o femeie in varsta de 55 de ani a fost ranita, dupa ce au fost atacati, sambata, de un urs. De asemenea, animalul a atacat si un barbat din Buciumeni care vindea fructe pe marginea drumului, langa masina. Acesta a suferit leziuni pe spate si la fata.

Sambata noapte, vanatorii au impuscat ursul la marginea localitatii Pietrosita, iar primele date ale autopsiei au aratat ca ursul era turbat. In aceste conditii, a fost stabilita carantina, fiind instituita o zona de supraveghere pe o portiune de 10 kilometri si o zona de protectie pe o portiune de 30 de kilometri.

Citeste si:
Ciolacu: Eu in afara partidului nu am dusmani
Ciolacu: Eu in afara...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.