Un batran de 71 de ani a murit, iar o femeie in varsta de 57 de ani a fost ranita, dupa ce au fost atacati de un urs.

[UPDATE] Autoritati: Ursul impuscat in localitatea Pietrosita e cel care a atacat trei oameni si era turbat

Ursul impuscat, sambata seara, in localitatea Pietrosita era turbat, arata primele rezultate ale autopsiei, a anuntat seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dambovita, Sandu Tolea, care a sustinut ca animalul este cel care cu o zi in urma a atacat trei oameni.

"Nu exista nicio indoiala ca ursul este cel care a atacat si avem confirmarea ca avea rabie. Faptul ca a atacat ziua, si acolo unde lucrau oameni, arata ca avea un comportament agresiv", a spus seful Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Dambovita.

Incidentele au avut loc sambata, intr-un interval de aproximativ sase ore, in judetul Dambovita, in satul Dealu Frumos, comuna Pietrosita, respectiv in satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele doua localitati fiind invecinate, scrie MEDIAFAX.

La scurt timp de la producerea celui de-al doilea incident, in jurul orei 16.00, Politia Dambovita a anuntat ca o a treia persoana a fost atacata de urs, fiind vorba despre un barbat ranit usor, care a ajuns singur la spital. Acesta a suferit rani la spate, fiindu-i administrat vaccin antirabic la spitalul din Pucioasa

Vanatorii au impuscat un urs, sambata seara, in zona localitatii Pietrosita, a anuntat seful Politiei Dambovita, comisar-sef Daniil Zepis, iar autoritatile incearca sa stabileasca daca este vorba despre animalul care a atacat trei persoane, una dintre acestea pierzandu-si viata.

Conform sursei citate, un vanator aflat in patrulare prin zona a auzit caini latrand, iar in momentul in care s-a apropiat de locul respectiv si a aprins lanterna a vazut ursul si l-a impuscat.

"A fost impuscat un urs, dar nu putem preciza daca este vorba despre animalul care a atacat trei persoane. Ursul omorat va fi dus la Directia Sanitara Dambovita si vor fi prelevate probe din carnea lui, pentru analize. Poate fi vorba despre rabie, pentru ca un animal sanatos nu poate avea un asemenea comportament", a declarat directorul Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic, Sever Stanciu.

Citeste si:
Incidentul din Polonia, luat în derâdere de propaganda rusă. „Țara...
Incidentul din Polonia, luat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.