Sorin Oprescu a fost chemat miercuri la Cotroceni pentru a discuta anularea penalitatilor acumulate de RADET fata de Elcen.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu (foto), a fost invitat la sedinta Guvernului pentru discutii privind inceperea lucrarilor la Sala Polivalenta, datoriile regiei locale de distributie a energiei termica (RADET) si situatia Metrorex, scrie wall-street.ro.

La finalul sedintei, premierul Victor Ponta a anuntat ca Executivul a avizat trecerea unui teren din administrarea Ministerului Educatiei in cea a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pe care va fi construita o noua sala polivalenta. Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, terenul reprezinta "aproape tot Parcul Lia Manoliu".

Guvernul a mai decis anularea penalitatilor istorice acumulate de RADET fata de Elcen, urmand ca cele doua unitati sa fie unificate, astfel incat activitatile de productie si distribuitie sa fie integrate. Atat premierul, cat si primarul general au aratat ca este necesar ca regulamentul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si modul de calcul al penalitatilor sa fie modificate, astfel incat sa fie evitata acumularea unor noi penalitati.

In cazul Metrorex, premierul a aratat ca discutia avuta in Guvern cu primarul general privind preluarea metroului de catre municipalitate a depasit "zona de principiu" si a asigurat ca statul va asigura in continuare subventii si derularea investitiilor deja incepute, precum noul tronson catre Drumul Taberei.

Autoritatea Metropolitana de Transport va trece in subordinea primariei odata cu Metrorex, intentia fiind de a se introduce un bilet unic pentru toate mijloacele de transport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.