Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar si alti 22 de inculpati au fost trimisi in judecata de DIICOT Brasov pentru constituire sau sprijinire de grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul "Motorina", primul termen fiind stabilit pentru 10 octombrie la Tribunalul Brasov. 

Potrivit presedintelului Tribunalului Brasov, judecatorul Alina Mioc, dosarul a ajuns la instanta vineri dupa-amiaza, in total fiind trimise in judecata 17 persoane fizice si sase persoane juridice, primul termen fiind fixat pentru 10 octombrie, transmite MEDIAFAX.

Dosarul a fost inregistrat la Tribunalul Brasov in 7 septembrie, iar printre cei 17 inculpati persoane fizice se numara fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, doi sefi din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale (DJAOV) Brasov, Monea Claudiu si Ciobanu Dorel, dar si fostul deputat brasovean Vasile Bran.

DJAOV Brasov si Directia Generala a Finantelor Publice Brasov s-au constituit parte civila in acest dosar pentru un prejudiciu de peste 22 milioane de lei din evaziune cu produse petroliere.

Fostul consilier al lui Blejnar, Codrut Marta, care a fost si el audiat in acest dosar, nu se afla printre inculpati.

Citeste si: Sorin Blejnar si Codrut Marta, urmariti penal pentru evaziune fiscala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.