Procurorii DIICOT Brasov au inceput urmarirea penala in cazul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar si a fostului sau consilier Codrut Marta, intr-un dosar in care sunt acuzati de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat.

Sorin Blejnar este la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Brasov, unde procurorii ii prezinta acuzatiile din acest dosar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sorin Blejnar si Codrut Alexandru Marta sunt acuzati in acest dosar de sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala.

Sorin Blejnar, cercetat pentru evaziune fiscala

Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si Marta ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.

In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentand TVA si peste 10,8 milioane de lei reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei.

Citeste si: Romania pierde 30% din PIB in fiecare an din cauza evaziunii fiscale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.