Parchetul instantei supreme a stabilit ca Adrian Nastase a luat decizia de a se sinucide "anterior sosirii la domiciliul sau a ofiterilor de politie", in seara de 20 iunie

"In data de 20 iunie 2012 ma aflam la domiciliul meu cand am aflat ca am fost condamnat definitiv de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si am incercat un sentiment de revolta", a declarat Adrian Nastase in marturia sa, relateaza mediafax.ro.

Fostul prim-ministru a explicat ca "sentimentul de revolta s-a accentuat", in urma constatarii ca aceasta decizie se va aplica.

"La domiciliul meu au sosit doi politisti, care s-au legitimat si mi-au inmanat un exemplar al mandatului de executare …in timpul in care politistii au urcat la locuinta unde domiciliez am luat revolverul din incaperea de pastrare a armamentului pe care l-am introdus in buzunarul stang al pantalonilor cu care eram imbracat. (...) Fiind hotarat cu privire la suicid am spus familiei si politistilor ca doresc sa cobor in biblioteca sa-mi iau niste carti"

Nastase a povestit ca politistul care l-a insotit in biblioteca a observat arma si a urmat o lupta scurta in care reprezentantul Politiei a incercat sa-l deposedeze de revolver pe Natase.

"La un moment dat am cazut pe jos, eu reusind sa tin arma in mana stanga. Atunci am apucat sa armez revolverul prin tragerea cocosului spre spate. Fiind pregatit pentru tragere, in timp ce ma luptam cu politistul sa scap si sa nu-l ranesc mi-am indreptat revolverul spre zona capului si am apasat pe tragaci. (...) Dupa ce am tras, am simtit o arsura puternica in zona gatului, iar in clipele imediat urmatoare am fost dezarmat de politist, care mi-a pus catusele", a afirmat Nastase, citat de anchetatori in rezolutie.

Ofiterul Nicolae Costea a fost cel care l-a insotit pe Nastase in incaperea de unde condamnatul si-a ales niste carti.

"Realizand ceea ce doreste sa faca, m-am repezit asupra mainii in care tinea arma pentru a-l dezarma. In momentele imediat urmatoare, intre mine si Adrian Nastase a avut loc o confruntare fizica, in sensul ca eu incercam sa-i iau arma din mana, iar el incerca sa-si indrepte arma spre cap. (...) Arat ca nu a avut loc o lupta, intreg efortul fizic, atat al meu cat si al lui Adrian Nastase, fiind canalizat spre intentia fiecaruia: eu de dezarmare, iar el de indreptare a armei spre propriul cap, intreg comportamentul acestuia relevand ca dorea sa se sinucida.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

La un moment dat, in eforturile mele de a-l dezarma, s-a declansat un foc de arma, dupa care la scurt timp am reusit sa-i smulg arma din mana si sa o arunc in incapere, unde de altfel a si fost descoperita de echipa de cercetare"

Dupa dezarmare, Nastase a fost imobilizat de catuse, moment in care ofiterul Costea a observat sangele de pe maioul acuzatului. Atunci a chemat echipa ambulantei.

"Mentionez ca am luat decizia de a-l incatusa pe Adrian Nastase, deoarece continua sa se lupte cu mine, cu intentia evidenta de a ajunge la arma pe care i-o smulsesem. Imediat dupa sosirea echipei de pe ambulanta l-am descatusat, deoarece acesta s-a linistit si era nevoie sa fie examinat si de catre medici", a declarat procurorilor ofiterul de politie.

Procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale fata de cei doi politisti, deoarece in seara de 20 iunie 2012 au respectat prevederile legale si regulamentare de punere in aplicare a mandatului de executare a pedepsei emis pe numele lui Adrian Nastase.

Citeste si:
Dani Mocanu a fost acuzat de tentativă de omor. Manelistul susține...
Dani Mocanu a fost acuzat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.