Scandalul validarii referendumului ia amploare. Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a fost acuzata de fals de catre o persoana fizica.

[UPDATE] Parchetul a intocmit un dosal penal impotriva CCR

Parchetul a luat decizia de a intocmi un dosar penal pentru fals in urma plangerii inregistrate impotriva Curtii Constitutionale.

O persoana fizica a inaintat PICCJ o plangere penala sub aspectul comiterii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, ca urmare a transmiterii de adrese contradictorii de Curtea Constitutionala catre Guvern, au precizat sursele citate.

In 2 august, Curtea Constitutionala (CC) a decis sa solicite relatii de la Guvern pentru lamurirea numarului de alegatori in baza caruia s-a organizat referendumul.

In comunicarea catre mass-media si in minuta Curtii s-au consemnat cele anuntate public, in timp ce Guvernului s-a transmis un alt mesaj, scrie mediafax.ro. Persoana care a facut plangerea acuza adresele "contradictorii" trimise de Curtea Constitutionala catre Guvern si Monitorul Oficial.

Mai multe paragrafe cu continut esential pentru soarta referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu au disparut din decizia finala trimisa de la Curtea Constitutionala la Guvern si spre publicare in Monitorul Oficial. Este vorba despre actualizarea listelor electorale permanente si despre legile in baza carora se stabilesc listele electorale.

Decizia CCR privind referendumul a fost modificata "pe ascuns"

Judecatorul Ion Predescu, magistrat in cadrul CCR, a declarat la randul sau ca o erata a fost transmisa catre Guvern in mod ilegal. Pentru aceasta comunicare era nevoie de acordul a cel putin sapte magistrati din cadrul Curtii. La momentul respectiv, doar cinci judecatori si-au dat acordul, relateaza Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.