Un functionar al CCR a schimbat continutul adresei catre Guvern privind decizia in cazul referendumului, favorizand pozitia USL.

In urma hotararii Curtii Constitutionale de a amana luarea unei decizii privind referendumul de demitere a presedintelui suspendat, Traian Basescu, institutia a transmis doua adrese, una catre presa si cealalta catre Guvernul Romaniei. In mod surprinzator, adresele au un continut juridic total diferit, scrie evz.ro.

Astfel, in adresa trimisa Guvernului, Curtea Constitutionala solicita Guvernului actualizarea listelor, pana pe 31 august.

Insa, comunicatul remis presei de CCR pe 2 august pe aceasta tema si care poate fi consultat pe situl institutiei, precizeaza cu totul altceva. Conform acestuia, CCR solicita Guvernului Romaniei ca, pana la data de 31 august sa transmita listele electorale permanente actualizate in baza carora s-a desfasurat referendumul de pe 29 iulie.

Surse din CCR au declarat ca probabil continutul adresei catre Guvern a fost schimbat de asistentul magistrat pentru a permite Ministerului de Interne sa actualizeze listele permanente in interesul USL, adica sa fie eliminate de pe liste cat mai multe persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.