La data de 31 Iulie 2012, in cultura de porumb neirigata, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm prezinta valori scazute si deosebit de scazute, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Seceta pedologica este moderata, puternica si extrema pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii avertizeaza meteorologii.

In cea mai mare parte a Banatului, precum si in nord-vestul Olteniei si al Moldovei, continutul de apa inregistreaza valori satisfacatoare

In intervalul 1 - 7 august 2012, prognoza meteorologica estimeaza precipitatii, in general slabe cantitativ, indeosebi in regiunile agricole din vestul si centrul tarii. In restul teritoriului, probabilitatea de producere a ploilor va fi redusa.

In aceste conditii, fenomenul de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate (extrema, puternica si moderata) se va putea accentua in intensitate in special in zonele agricole din sud-estul, sudul sși estul tarii.

Agricultorii cer instituirea starii de urgenta din cauza secetei


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.