Probele scrise ale examenului national de acordare a definitivarii in invatamant, sesiunea 2012, au fost sustinute la 116 discipline.

Rezultatele la definitivat, afisate luni, arata ca examenul a fost promovat de 62,23% dintre candidati, care au obtinut minimum nota 7. De asemenea, 13,98% dintre candidati au obtinut note sub cinci.

Contestatiile pot depuse luni si marti, in centrele unde candidatii au sustinut examenul. Recorectarea lucrarilor se face, in functie de discipline, de comisia de solutionare a contestatiilor, in cele sase centre de profil constituite la nivelul inspectoratelor scolare judetene.

La examen s-au prezentat 5.765 de candidati, respectiv 95,64% dintre cei 6.028 care au obtinut cel putin media 7 la inspectiile la clasa derulate in intervalul 1 noiembrie 2011 - 5 iulie 2012, potrivit MECTS.

Si ei copiaza: 17 candidati eliminati din examenul de definitivat in invatamant

Dintre candidatii prezenti la examen, 17 au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda, iar alti 293 s-au retras. Candidatii eliminati pierd dreptul de inscriere la examenul national de definitivare in invatamant din sesiunea imediat urmatoare, scrie MEDIAFAX.

Cei mai multi candidati s-au inscris la disciplinele educatoare/institutori/profesori in invatamantul prescolar (1.250), limba si literatura romana (697), invatatori/institutori/profesori in invatamantul primar (477), limba si literatura engleza (424) si educatie fizica (353).

Peste 100 de candidati s-au inscris pentru sustinerea probei scrise la discipline precum limba si literatura maghiara materna, psihologie, istorie, biologie sau geografie. La 22 de discipline, printre care limba si literatura rromani materna, electromecanica si religie unitariana, proba scrisa a fost sustinuta de catre un singur candidat, a precizat Ministerul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.