Social18 Iulie 201211:35

Lectura de un minut

Marti s-au desfasurat probele scrise ale examenului national de acordare a definitivarii in invatamant la care s-au prezentat 5.765 cadre didactice.

Din cei 5.765 de candidati prezenti, 17 au fost eliminati din cauza unor tentative de frauda, iar alti 293 s-au retras, se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Probele scrise au fost sustinute la 116 discipline. In vederea obtinerea definitivarii, cei mai multi candidati s-au inscris la urmatoarele discipline: educatoare/institutori/profesori in invatamantul prescolar - 1.250,
limba si literatura romana - 697,
invatatori/institutori/profesori in invatamantul primar - 477,
limba si literatura engleza - 424,
educatie fizica - 353.

Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 23 iulie. In zilele de 23 si 24 iulie vor fi inregistrate contestatiile depuse, procedura urmata de transmiterea acestora la centrele de reevaluare. Solutionarea contestatiilor este prevazuta pentru data de 25 iulie, iar o zi mai tarziu, in 26 iulie, vor fi afisate rezultate finale (in centrele de examen).

Examenul nu s-a desfasurat fara probleme. Unul dintre subiectele de la limba si literatura romana le cerea candidatilor sa scrie un eseu despre particularitatile unui personaj dintr-un basm cult. Dupa ce si-au revenit din soc, dascalii au reclamat faptul ca basmul cult nu facea parte din programa, relateaza stirileprotv.ro.

Citeste si:
USR solicită amânarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului...
USR, solicitare către...

"Examenul a fost prelungit cu o ora si nici un candidat nu a avut de suferit, dupa ce subiectul a fost reformulat", a anuntat ministerul educatiei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.