Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a declarat, vineri, ca in Romania sunt in acest moment 18.308.612 cetateni cu drept de vot, precizand ca nu se stie cati dintre acestia se afla in tara si cati sunt plecati in strainatate.

"In Romania, in acest moment sunt 18.308.612 cetateni cu drept de vot. Nu stim cati dintre ei se afla in Romania si cati sunt in strainatate", a spus Ioan Rus.

Ministrul a precizat ca in 24 iulie va fi definitivata lista care cuprinde cetatenii cu drept de vot, inclusiv cei care implinesc 18 de ani pana la data referendumului din 29 iulie, potrivit MEDIAFAX.

Ioan Rus a adaugat ca singurul lucru care nu poate fi controlat este numarul persoanelor care decedeaza dupa definitivarea listelor, pana in ziua referendumului, insa este vorba de o eroare asumata in oricare dintre procesele electorale.

Pe listele electorale permanente pentru alegerile locale din 10 iunie au fost inscrise 18.315.880 de persoane.

Citeste si Primele estimari ale INS: Sunt 15 milioane de romani cu drept de vot


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.