Medicii, farmacistii si pacientii au rol bine definit in cadrul sistemului de prescriptie electronica, certificarea doctorului fiind primul filtru pentru elaborarea retetei.

Directorul Departamentului eHealth din SIVECO Romania, Dragos Dobran, a explicat miercuri, pentru MEDIAFAX, modul in care functioneaza sistemul prescriptiei electronice si beneficiile acestuia.

In primul rand, medicii trebuie sa se conecteze la sistem cu certificatul digital calificat, aceasta implicand faptul ca sunt inregistrati in Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) cu o forma contractuala valida.

"Acesta este primul filtru. Dupa aceea, este identificat pacientul in sistem si, daca el este asigurat, reteta este automat completata cu o serie de date si este inregistrata in sistem", a explicat directorul Departamentului eHealth din Siveco.

Reteta electronica nu a putut fi folosita

La randul lor, farmacistii vor primi de la pacient forma tiparita a retetei electronice si vor scana codul de bare 2D de pe reteta.

"Reteta este automat identificata in sistem, impreuna cu medicamentele prescrise, datele medicului prescriptor si ale pacientului. Apoi, se face indentificarea si introducerea in sistem a datelor clientului, iar acesta va primi medicamentele", a mai spus reprezentantul Siveco.

Daca reteta este prescrisa off-line, ea nu se va regasi in sistem. In acest caz, medicamentele sunt introduse manual, folosind aplicatia din farmacie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.