Vanatoarea in Delta Dunarii va fi interzisa, exceptie facand animalele daunatoare, care prin inmultire excesiva pot duce la dezechilibre ecologice majore.

Ordin care prevede interzicerea vanatorii in Delta Dunarii a fost semnat vineri de ministrul Rovana Plumb.

"Dunarea si Delta sunt mai mult decat spatii geografice sau preocupari de mediu, sunt spatii ale traditiei, adevarate comori culturale. Pentru a proteja biodiversitatea extraordinara a Deltei am pregatit un Ordin de ministru, care va pleca luni la Monitorul Oficial pentru publicare, care prevede interzicerea vanatorii in Delta Dunarii, cu exceptia acelor animale daunatoare, care prin inmultire excesiva pot duce la dezechilibre ecologice majore. Si ma refer la speciile sacal, lup, vulpe etc., care vor putea fi vanate doar prin vanatoarea de extractie, in cantitatile stabilite prin ordin al ministrului Mediului si Padurilor", a declarat Rovana Plumb, la masa rotunda cu tema "Dunarea: Rinul Europei Centrale si de Est sau Coridorul Verde al Europei?", organizata de Ministerul Mediului si Padurilor si Asociatia "Salvati Dunarea si Delta".

Rovana Plumb a mai spus ca Dunarea are o valoare deosebita pentru fiecare dintre statele riverane, atat pentru biodiversitate, cat si pentru rolul in dezvoltarea economica si sociala a intregii regiuni, scrie MEDIAFAX.

"Incercam sa imbunatatim mecanismele de monitorizare a calitatii apei pentru a avea date cat mai corecte si pentru a putea actiona cat mai prompt si cat mai bine acolo unde este cazul. In acest fel vom fi mai bine pregatiti pentru interventii rapide in cazul unor poluari masive", a spus Rovana Plumb.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 24 de luni, are o valoarea totala de 13.751.025 euro, din care 9.675.328 euro ii revin Romaniei
, si este incadrat in categoria proiectelor strategice, atat pentru implementarea Strategiei Dunarii, cat si a Programului de dezvoltare transfrontaliera Romania-Bulgaria.

Citeste si:
Ministrul Mediului cere modificări în Codul Silvic din cauza...
Ministrul Mediului cere...

La sarbatorirea Zilei Internationale a Dunarii au mai participat Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Mihaela Popovici, expert al Comisiei Internationale pentru Protectia fluviului Dunarea (ICPDR) si Dorin Palaghiciuc din partea Ministerului Afacerilor Externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.