Ministrul Liviu Pop a anuntat, sambata, ca vor fi cerute explicatii oficiale Ministerului Educatiei din Franta, cu privire la continutul subiectului de la examenul de bacalaureat francez care reprezinta, in opinia demnitarului roman, un "posibil si nedorit caz de discriminare".

"Consideram ca, pentru a ne pronunta in acest caz, e nevoie de o analiza detaliata a tuturor datelor. Prin urmare, vom transmite o scrisoare oficiala ministrului francez al Educatiei Nationale, Vincent Peillon, in care vom solicita explicatii in legatura cu acest posibil si nedorit caz de discriminare. Dupa ce vom avea o imagine completa, vom emite un punct de vedere nuantat", a declarat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

MAE solicita scuze pentru subiectul de la bacalaureatul francez

Ministrul interimar al Educatiei mai spune ca, indiferent de contextul socio-politic si de perceptia pe care cetatenii unui stat o au despre cetatenii altor state, factorii de decizie ai oricarui sistem modern de educatie trebuie sa adopte din start o atitudine responsabila, care sa nu favorizeze formarea sau intensificarea curentelor de opinie negative pe baza stereotipurilor identitare si cliseelor mentalitare, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.