Ambasada Romaniei la Paris a inaintat o scrisoare de protest ministrului francez al Educatiei privind subiectul de drept din 2012 de la bacalaureatul francez, ce facea referire la romani, solicitand prezentarea de scuze si sanctionarea celor responsabili.

"Ministerul roman al Afacerilor Externe considera ca respectivul subiect de examen continea exprimari denigratoare la adresa cetatenilor romani, riscand sa genereze atitudini xenofobe", informeaza MAE.

Ministerul reitereaza ca respinge cu fermitate orice forma de discriminare, stigmatizare colectiva si xenofobie, precum si utilizarea de mesaje sau stereotipuri cu caracter discriminatoriu la adresa cetatenilor romani, scrie realitatea.net. [Citeste si Romanii in ochii francezilor: paduchiosi si cersetori]

"Consideram ca astfel de manifestari risca sa genereze o atitudine ostila la adresa romanilor, prin propagarea catre publicul larg a unor perceptii negative care se rasfrang asupra unei intregi natiuni", precizeaza MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.