Afla ce modificari produce stresul in organism si cum influenteaza boala canceroasa.

Prima problema vizeaza rolul factorilor stresanti psihofiziologici in geneza cancerului. Cateva experimente au demonstrat incidenta crescuta a tumorilor mamare - induse virotic la soareci supusi unei ambiante zgomotoase.

Astfel, se constata la femei cu cancer mamar care au prezentat in ultimii doi ani precedenti aparitiei tumorii, semnificativ mai multe evenimente critice intens stresante fata de femeile cu tumori mamare benigne, scrie healthy.ro.

Mecanismele implicarii stresului in cancerogeneza sunt, pe de o parte, influenta imunosupresiva, in special a activarii corticosuprarenale, pe de alta parte, trasaturile comportamentale sau de personalitate predispozante la cancer. Astfel, se constata la cancerosi manifestari de rigiditate, inhibitie si sentimente de singuratate. Inhibarea emotivitatii reduce nivelul celulelor NK, fapt ce reprezinta un potential factor de risc.
Pe locul doi in incidenta cancerului se afla depresia.

Cert este faptul ca stresul intervine asupra cancerogenezei prin intermediul sistemului imunitar.

Citeste mai multe despre legatura dintre cancer si stres pe
healthy.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.