55% din romani sunt de parere ca, in ciuda masurilor drastice impuse pentru descurajarea copiatului, liceenii tot vor gasi modalitati pentru a trisa la BAC, arata n sondaj derulat de Bestjobs.

Mai mult, 12% dintre participantii la sondaj sunt de parere ca unii dintre profesori chiar ii lasa pe copii sa copieze, in timp ce alti 15% sustin ca nu se vor instala camere de supraveghere in toate institutiile de examen. Doar 8% dintre raspunsuri indica teama copiilor de a mai copia, din cauza supravegherii intense, relateaza stirileprotv.ro.

In acelasi timp, un alt sondaj BestJobs privind relevanta examenului de Bacalaureat indica faptul ca 30% dintre respondenti considera ca acesta exprima intr-adevar realitatea, in timp ce alti 28% sustin tocmai opusul, adica faptul ca aceasta treapta nu oglindeste pregatirea elevilor.

BAC 2012: Cum a decurs a doua zi de examene?

Majoritatea respondentilor au varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani, au studii superioare si provin din mediul urban. De asemenea, in ceea ce priveste impartirea pe sexe, cei mai mult participanti la sondaj sunt barbati. Cele doua sondaje a fost derulat pe esantioane de aproximativ 2.000 de respondenti in perioada mai-iunie 2012.

Citeste si: Liceenii din Bucuresti au votat pentru mentinerea BAC-ului actual


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.